24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Fenerbahçe penaltılarla kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 7 .haftasında Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.

25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Spor Toto Süper Lig'in 7 .haftasında Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.
 
Karşılaşmanın ilk yarısına atak başlayan Fenerbahçe yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 golsüz beraberlikle sona erdi.
 
2.yarıyı golle başlayan fenerbahçe 50.dakikada Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle maçta 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 81. dakikasında Antal Gençlerbirliği'ne beraberliği getiren golü kaydetti. Ancak mücadelede son sözü Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Uyt söyledi ve 86. dakikada penaltıdan topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe sahadan 3 puanal ayrılan taraf olduç
 
FENERBAHÇE :2
GENÇLERBİRLİĞİ:1
Maçtan dakikalar
1'Karşılaşmaya Gençlerbirliği başlıyor.
4'Dirk Kuyt'ın topuk basını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Raul Meireles'e geliyor. Meireles'in gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.
14'Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Mervan Çelik ile ikili mücadeleye giren Michal Kadlec rakibinin sert müdahalesi ile yerde kalıyor ve kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.
20'Moussa Sow, Raul Meireles ile duvar pası yapmak istiyor ve ceza sahası içerisine hareketleniyor ancak Meireles'in pası hızlı gidiyor ve top kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.
27'Bogdan Stancu'nun kafayla indirdiği topla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Hakan Aslantaş için ofsayt bayrağı kalkıyor.
38'Sol kanattan Dirk Kuyt'ın yaptığı orta ile penaltı noktası üzerinde buluşan Moussa Sow'un kafa vuruşu kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.
45'Hakem ilk yarının sonuna 1 dakika ekliyor.
45'Hakem karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor.
46'İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
50'Gooolll! Emre Belözoğlu penaltıdan Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydediyor
56'Dirk Kuyt'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Raul Meireles'in yerden çektiği şut kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.
64'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Raul Meireles geçiyor. Meireles'in ortası ile penaltı noktasına yakın bir noktada sol çaprazda buluşan Mehmet Topal'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
81'Goooooooooollllllllllllllllllll!!!!!!! Gençlerbirliği adına Antal topu ağlara gönderiyor ve skor 1-1 oluyor.
86'Goooolllll!!1 Kuyt Fenerbahçe'yi 2-1 ön geçiriyor.
90'Hakem son düdüğü çalıyor ve Fenerbahçe 3 puanı haneisne yazdıran taraf oluyor.
 
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Emre, Alper, Dirk Kuyt, Pierre Webo, Moussa Sow
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
 
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Hakan, Ahmet, Tosic, Hikmet, Guido, Petrovis, Doğa, Nizamettin, Berat, Stancu
TEKNİK DİREKTÖR: İrfan Buz