26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Turkish Airlines Euroleague'de Fenerbahçe Ülker Olympiakos'a mağlup oldu

Fenerbahçe Ülker Turkish Airlines Euroleague'de TOP 16'ya istediği gibi başlayamadı.

4 Ocak 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Turkish Airlines Euroleague'de Fenerbahçe Ülker  Olympiakos'a mağlup oldu
F.Bahçe Ülker tatsız başladı! Turkish Airlines Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Pire'de karşılaştığı Yunan devi Olympiakos'a 95-82 mağlup oldu ve TOP 16'ya istediği gibi başlayamadı.

THY Euroleague'de A Grubu'nu ilk sırada bitiren Fenerbaçe Ülker, TOP 16 Turu E Grubu ilk maçında son iki sezonun şampiyonu Olympiakos'a konuk oldu.

NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanan zorlu mücadeleye iyi başlayan taraf Olympiakos oldu. Fenerbahçe Ülker'in kolay atışlardan sayı çıkaramadığı pozisyonları iyi değerlendiren ev sahibi takım potaya hızlı giderek skoru 12-4 yaptı ve maçın ilk molasını Obradovic'e aldırdı. Mola sonrası toparlanan Fenerbahçe Ülker, Preldzic önderliğinde rakibini yakaladı. Olympiakos'ta Spanoulis kısa sürede ulaştığı çift haneli sayıların yanına 4 asist de eklerken Mantzaris'in kritik üçlükleri ev sahibi takımın ilk çeyreği 27-19 önde kapatmasını sağladı.

Son iki sezonun şampiyonu Olympiakos ikinci çeyrekte de Spanoulis'in etkiliyi oyunuyla sayılar buldu ve farkı 13'e kadar çekti. Ancak oyuna sonradan giren Melih Mahmutoğlu'un üç sayılık atışları temsilcimizin oyundan kopmasına engel oldu. Çeyreğin sonlarında Printezis'den de katkı bulan Olympiakos vites yükseltti ve devreye 47-40 önde girdi.
reklam

Üçüncü çeyreğin başında kolay sayılardan faydalanamayan Fenerbahçe Ülker'in imdadına üst üste bulduğu sayılarla Luka Zoric yetişti. Olympiakos'u savunmada durduğu bölümde farkı 2'ye kadar indiren sarı-lacivertli temsilcimiz, öne geçme şansı yakaladığı hücumları kötü kullanınca fırsat tepti. Fenerbahçe'nin bu zaafını değerlendiren Olympiakos son on dakikaya 62-56 önde girdi.

Oldukça çekişmeli başlayan son periyotta Vidmar, Bogdanovic, Bjelica ve Preldzic'le etkili olan Fenerbahçe Ülker, Olympiakos'ta Perperoglou, Lojeski ve Spanoulis'i durduramadı. Özellikle dış atışlardan bulduğu sayılarla ayakta kalan ve farkın kapanmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, bu üç oyuncunun kazandırdığı yedi 3 sayılık basket sonrası maç sonunda farkı 13 sayıya taşıdı: 95-82.

Olympiakos'ta 28 sayı üreten Spanoulis ile 21 sayı üreten Perperoglou, maçın en skorer iki ismi olurken, Fenerbahçe Ülker'de ise Emir Preldzic 17 sayı üretti.

OLYMPIAKOS: 95 - FENERBAHÇE ÜLKER: 82

Salon: Barış ve Dostluk
Hakemler: Dani Hierrezuelo (İspanya), Fernando Rocha (Portekiz), Carmelo Paternico (İtalya)
Olympiakos: Spanoulis 28, Mantzaris 9, Simmons 5, Printezis 12, Lojeski 14, Dunston 4, Perperoglou 21, Sloukas 2, Agravanis, Begic
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 4, Bogdanovic 16, Emir Preldzic 17, Kleiza 7, Vidmar 8, Zoric 13, Ömer Onan, Bjelica 11, Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu 6

1. Periyot: 27-19
Devre: 47-40
3. Periyot: 62-56