18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Fenerbahçe'de büyük kriz!

Ersun Yanal'ın ardından koltuğuna oturan İsmail Kartal ve futbolcular hedefte ama yönetim de sıkıntılı...

30 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe'de büyük kriz!

Ersun Yanal'ın ardından koltuğuna oturan İsmail Kartal ve futbolcular hedefte ama yönetim de sıkıntılı... Liderliği tartışılan Kartal, 0işler kötü giderken reaksiyon göstermekten uzak oyuncularla değil, Gökhan Gönül'ün de itiraf ettiği gibi takımı etkileyen kırgınlıklarla da karşı karşıya... Takımın eski hocası Aykut Kocaman dahil, "Fener'i iyi günler beklemiyor" tespiti sıkça tekrarlanıyor. Kiğılı ve CEO istifalarıyla yönetim tarzı sorgulanan Başkan Yıldırım, bir kez daha duruma el koyuyor! 

Akhisar yenilgisi, Fenerbahçe'deki krizleri su yüzüne çıkardı. Son şampiyon kayıp puanları telafi edebilir durumda ama takımı başarıya taşıyan temellerdeki sarsılmalar gelecek için endişelendiriyor. 

Kartal tartışılıyor 
Ersun Yanal'ın yerine patronluğa soyunan İsmail Kartal, kısa sürede tartışılır hale geldi. Saha içi ve dışı disiplin sorunu yaşayan yıldızlara sistem ve çözüm üretememesi, antrenör-teknik direktör geçişini sağlayamaması onu hedef yaptı. Asıl patronun sahadaki deneyimli isimler olduğu algısını da henüz kıramadı. 

Az maç çok yorgunluk 
Son dakikalarda maç çeviren ve rakiplerinin aksine hâlâ haftada 1 maç oynayan takım şimdi 90'ı zor tamamlıyor. Geçen sezon her perşembe bir oyuncunun önderliğinde yapılan organizasyonlar bitti, takım idmandan idmana ya da imza günlerinde buluşuyor. Sadece en son Başkan Yıldırım'ın kızının doğum gününde tam kadro bir araya gelindi. 

Gönül'ün itirafları 
Gökhan Gönül'ün net şekilde ifade ettiği, takım içi 'kırgınlık ve küskünlükler' tribünlerin önünde yaşanır hale geldi, taraftar da bu tabloya tavır aldı. Emenike'nin garip hali, Emre'nin agresifliği, Volkan'ın gereksiz cezaları, Sow, Alves ve nokta transfer Diego'nun durumu saha içini direkt etkiliyor. 

Kocaman'dan çarpıcı tespit 
Sarı-Lacivertliler'in ruh halini en iyi bilen ve değerlendirebilecek olan eski hocası Aykut Kocaman da açık açık söylüyor: Hem savunma hem de hücumda sorunlar var. Fenerbahçe gelecek için olumsuz sinyaller veriyor. Ve tüm bu krizde Kartal çözümü bu kadrodan bulmaya mecbur, çünkü müthiş bir değişime imza atacak alternatifleri yok. 

Başkan el koyuyor 
Abdullah Kiğılı'nın istifası ve eleştirilerine CEO Hasan Hakkı Yılmaz'ın istifası eklendi Yıldırım'ın yönetim tarzı tekrar tartışılır hale geldi. Bu atmosferde Aziz Yıldırım duruma el koyacak! Emenike'yi çok sert şekilde uyardığı bilinen başkanın bugün de tesislerde tüm takımla bir araya geleceği öğrenildi. (Fanatik)