20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fenerbahçe'de passolig bilmecesi!

Fenerbahçe Kulübü, ligin başlamasına 1 ay dan az bir zaman kala 1 tane bile passolig kart satamadı.

29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe'de passolig bilmecesi!

Fenerbahçe’de, Süper Lig’in başlamasına bir ay kala “passolig” sıkıntısı yaşanıyor. Sarı-lacivertli taraftarlar henüz bir tane bile “Fenerbahçe Passolig” kartı satın almadı.

Bunun sebebi ise sarı-lacivertli yönetimin e-bilet sistemine nasıl geçileceği konusunda henüz karar vermemiş olması. Diğer kulüplerin yaptığı gibi anlaşmalı kurumlarla bu sisteme geçme fırsatı bulunan Fenerbahçe’nin tek başına da yeni uygulamayı başlatma şansı var. İstediği bir banka ile anlaşabilecek olan sarı-lacivertliler yeni sistemden kulübün ve taraftarların maddi açıdan zarara uğramamasını hedefliyor.

Başkan destek veriyor

Başkan Aziz Yıldırım, e-bilet sistemine destek veriyor. Yıldırım, tribün olayları başta olmak üzere statlarda yaşanan birçok güvenlik sıkıntısının da önüne rahatlıkla geçileceğini düşünüyor. Ancak bu sisteme geçerken işin maddi boyutunu ve getirisi de inceleniyor.

Bizzat Başkan Yıldırım ve CEO Hasan Yılmaz bu konu üzerinde çalışıyor. Bayramdan sonra bir araya gelecek olan iki isim son kez bu konuyu değerlendirecek ve ardından sarı-lacivertli kulüp ve taraftar için en uygun yöntem tespit edilecek. Nisan ayında yürürlüğe giren kanun ile hayatımızda yer almaya başlayan Passolig sistemi için birçok kulüp anlaşmaları imzalamıştı. Fenerbahçe Yönetimi ise acele etmeyerek öncelikle sistemin avantaj ve dezavantajlarını görmeyi tercih etmiş ve bu geçişi sezon başına bırakmıştı.

‘Sisteme girelim’ fikri öne çıkıyor

Sarı-lacivertli kulüp eğer e-bilet sistemine kendisi geçmek isterse bununla ilgili tüm sorumluluğu da üstlenecek. Bunun için gerekli altyapı için ciddi bir bir miktarın kulüp kasasından çıkması gerekecek. Ayrıca eğitimli personelin de istihdam edilmesi gerekecek. Yönetim kurulu içindeki ağırlıklı görüşün diğer kulüpler gibi mevcut sisteme katılmanın daha doğru olacağı şeklinde ortaya çıktığı kaydedildi.

Kesinti sıkıntısı

E-bilet sisteminde Fenerbahçe Yönetimi’ni düşündüren en önemli detaylardan biri ise her biletten yapılacak 2 liralık kesinti. Uzun vadede bunun kulüp için dezavantaj yaratabileceği fikri hakim. Sarı-lacivertli kulüp sistemi kendi uyguladığı taktirde kısa süre içinde kombine kartları yapacağı teknik düzenleme ile e-bilet şekline dönüştürebilir. Bununla ilgli çalışmalar sürüyor. Yönetim kurulu e-bilet konusunda kesin karar vermeden önce taraftarın da görüşlerini aldı. (Milliyet)