2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Fenerbahçe'den muhteşem geri dönüş

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe, 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında Salzburg'u 3-1 yenerek Play-off Turu'na yükseldi. Sarı-lacivertliler'in Play-off'taki rakibi, cuma günü belli olacak.

6 Ağustos 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe'den muhteşem geri dönüş
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımını 3-1 yenerek play-off turuna yükseldi.

Sarı-lacivertli ekip, deplasmandaki ilk maçta 1-1 berabere kaldığı turun rövanşında Kadıköy'de seyircisi önünde çıktığı mücadeleyi kazanarak adını play-off turuna yazdırdı.

Karşılaşmaya 4. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 geride başlayan Fenerbahçe, 8. dakikada Meireles, 17. dakikada Sow ve 34. dakikada da Webo'nun attığı gollerle 3-1 kazanmasını bildi.

3. ön eleme turunu geçen Fenerbahçe, play-off turunda elenmesi halinde bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gruplardan katılma hakkını da elde etmiş oldu.

Sarı-lacivertliler, bu sezon teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde Kadıköy'de çıktığı ilk resmi maçı kazandı.

Maç sonunda Avusturya ekibinin futbolcuları saha içinde büyük bir üzüntü yaşarken, sarı-lacivertli futbolcular rakiplerini mücadeleleri nedeniyle tebrik etti.

- Sow golünü attı, Ersun Yanal'a koştu


Fenerbahçe'nin Red Bull Salzburg maçında 17. dakikadaki ikinci golünü atan Sow, kenara gelerek sevincini teknik direktör Ersun Yanal ile de paylaştı.

Senegalli futbolcu, bu golle sarı-lacivertli forma altında Avrupa kupalarında 4. golüne ulaştı. Sow, geçen sezon Vaslui, Spartak Moskova ve AEL Limassol maçlarında gol atmıştı.

Meireles'in Avrupa'daki ikinci golü

Maçın 4. dakikasında 1-0 geriye düşen Fenerbahçe'nin 8. dakikadaki ilk golünü atan Meireles, sarı-lacivertli formayla Avrupa arenasında ikinci kez golle buluştu.

Uzaktan vuruşla attığı şık golle tribünlere büyük sevinç yaşatan Portekizli futbolcu, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımını deplasmanda 4-2 yendikleri maçta da gol atmıştı.

Fenerbahçe'de ilk yarının skorunu (3-1) belirleyen golü kaydeden Webo, sarı-lacivertli takımda Avrupa kuplarında 3'üncü kez golle buluştu.

Meireles ilk yarıda sakatlandı
Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlık geçiren Meireles, sedyeyle soyunma odasına götürüldü.

İlk yarının son bölümünde belini tuttuğu görülen Portekizli futbolcu, sedyeyle sahadan alınıp kenara çıkarıldı. Sarı-lacivertli oyuncu, daha sonra yine sedye üzerinde soyunma odasına götürüldü. Fenerbahçe'de Meireles'in yerine 44. dakikada Alper Potuk oyuna dahil edildi.

Fenerbahçe 243 gündür Kadıköy'de kaybetmiyor
Red Bull Salzburg engelini 3-1 ile geçen Fenerbahçe, 243 gündür Kadıköy'de çıktığı Avrupa kupası mücadelelerinde kaybetmiyor.

Avrupa'da iç sahadaki son yenilgisini 6 Aralık 2012'de Borussia Mönchengladbach karşısında 3-0'lık skorla yaşayan sarı-lacivertliler, bu maçtan sonra çıktıkları BATE Borisov (1-0), Viktoria Plzen (1-1), Lazio (2-0), Benfica (1-0) ve Red Bull Salzburg mücadelelerinde mağlup olmadı.

Günün başarılı ismi kaleci Volkan Demirel
Fenerbahçe'yi Red Bull Salzburg karşısında 3-1'lik galibiyete taşıyan önemli isimler arasında kaleci Volkan Demirel de yer aldı.

İlk yarıda yediği gole rağmen başarılı performans sergileyen tecrübeli file bekçisi, özellikle ikinci yarıda kritik pozisyonlardaki müdahaleleriyle rakibe gol izni vermedi.

Fenerbahçe'nin attığı gollerde stat hoparlörlerinden Selçuk Yula anonsu yapıldı.


FENERBAHÇE - RED BULL SALZBURG

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Pawel Gil (Polonya)
SAAT: 21.45
YAYIN: Smart Spor

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Yobo, Alves, Kadlec, Meireles, Mehmet Topal, Cristian, Kuyt, Sow, Webo
YEDEKLER: Mert, Hasan Ali, Bekir, Selçuk, Alper, Salih, Caner
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

SALZBURG: Gulacsi, Klein, Ulmer, Hinteregger, Ramalho, Mane, Meilinger, Ilsanker, Kampl, Soriano, Alan
YEDEKLER: Gustafsson, Jantscher, Berisha, Hierlander, Leitgeb, Teigl, Reyna
TEKNİK DİREKTÖR: Roger Schmidt



Fenerbahçe-Red Bull Salzburg maçından notlar

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla yaptığı mücadeleye, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğiyle çıktı.

Salzburg'daki ilk maçta 11'de yer alan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almazken, teknik direktör Ersun Yanal, ilk maçta 11'de sahaya sürdüğü Alper Potuk'u da bu kez yedek soyundurdu. Yanal, bu futbolcuların yerine Cristian ve Sow'u 11'de görevlendirdi.

Emre'nin yanı sıra Krasic ve Stoch ile sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz da 18 kişilik kadroda bulunmadı. Fenerbahçe'nin 11 kişilik kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer aldı.

Avusturya temsilcisi ise Fenerbahçe karşısına ilk maçtan tek değişiklikle çıktı. İlk maçta 11'de yer alan Schwegler sakatlığı nedeniyle bu akşam 18 kişilik kadroda bulunmazken, bu futbolcunun yerine Florian Klein 11'e girdi.

- Selçuk Yula tişörtleriyle ısındılar

Fenerbahçeli futbolcular, geçirdiği rahatsızlığın ardından bu sabah vefat eden sarı-lacivertli eski milli futbolcu Selçuk Yula'yı unutmadı.

Takım ısınmak için sahaya 9 numaralı siyah tişörtlerle çıkarken, tişörtlerin ön kısmında "Kalbimizdesin büyük kaptan", arka kısmında da unutulmaz futbolcunun ismi yer aldı. Sarı-lacivertliler sahaya çıktığı sırada skor tabelasında da "Kaptanımızı kaybettik başımız sağ olsun" yazısı yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcular maçta kollarında siyah bantlarla mücadele etti. Karşılaşma 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlatılırken, saygı duruşu esnasında bütün tribünler Yula'yı alkışladı.

- Notlar

- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yer yer boşluklar görünse de tirbünlerin büyük bölümü doldu.

- Fenerbahçe Kulübü, Avusturya temsilcisinin yöneticileri ve UEFA temsilcilerine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yemek verdi. Yemeğe, kulüp yönetim kurulu adına Turhan Şahin ve Serdar Erkan'ın yanı sıra dış ilişkiler müdürü Turgut Acar katıldı. Red Bull Salzburg takımını ise onursal başkan Rodi Quenhenberger, sportif direktör Ralf Rangnick, genel menajer Jochen Sauner ve takım menajeri Christoph Freund temsil etti.

- Karşılaşma öncesi Türk Telekom kale arkası üst tribünde kavga çıktı. Tribünde oluşan kargaşa daha sonra sona erdi.