27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Fener'e gol makinesi

Sarı-lacivertli kulüp, Arsenal, Liverpool ve Dortmund’un da istediği 22 yaşındaki Kongo asıllı Belçikalı’ya yıllık 3 milyon euro önerdi. Benteke kabul ederse, bu kez 12 milyon euro’luk teklifle İngilizler’in kapısı çalınacak.

Aygün Özipek7 Haziran 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Fener'e gol makinesi

KANARYA, ROTASINI ASTON VİLLA’LI BENTEKE’YE ÇEVİRDİ

FENERBAHÇE forvet için müthiş bir futbolcunun peşine düştü. Sarı-Lacivertliler, geçen sezon Aston Villa’nın ligde kalmasında önemli rol oynayan 22 yaşındaki Kongo asıllı Belçikalı Christian Benteke için harekete geçti. The Sun Gazetesi piyasa değeri 25 milyon euro olarak gösterilen Benteke’yi Arsenal, Liverpool, Tottenham, Milan ve Dortmund’un yanı sıra Fenerbahçe’nin de istediğini ileri sürdü.

Lambert satmak istemiyor

Aston Villa Teknik Direktörü Paul Lambert “Benteke’yi satmayı düşünmüyoruz. Takımı onun etrafında kuruyorum” dese de genç yıldız yaptığı açıklamada, “Herkesin kazanabileceği bir teklif gelirse kabul ederim” diyerek transfere açık olduğunu söyledi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde büyük başarılar kazanmak için Sow’un yanında Benteke gibi bir ismi kullanmak ve hücum gücünü artırmak için büyük çaba harcıyor.

İlk hedef Benteke’yi ikna

Fenerbahçe bu transferde öncelikle futbolcuyla anlaşmak istiyor. Böylece kulübü ile yapılacak görüşmelerde kozu eline geçirmeye çalışan Kanarya’nın Benteke’ye yıllık 3 milyon euro teklif edeceği belirtildi. Belçikalı oyuncu ikna olursa, Aston Villa’nın kapısı 15 milyon euro ile çalınacak. Geçen sezon Premier Lig’de 34 maçta oynayan ve 19 gol atarken, 4 de asist yapan Benteke’nin, Belçika Milli Takımı’nda 13 maçta 6 golü var.