25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Trabzonspor 2-0 Rostov

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor play-off ilk tur maçında Rus ekibi Rostov'u Avni Aker stadyumunda konuk etti.

21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Trabzonspor 2-0 Rostov
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor play-off ilk tur maçında Rus ekibi Rostov'u Avni Aker stadyumunda konuk etti.
 
Karşılaşamaya ev sahibi olmanın vermiş olduğu avantajla rakibine oranla daha istek ve arzulu başlayan  temsilcimiz Trabzonspor  37. dakikada Soner Aydoğmuş'un kullandığı köşe vuruşunda Medjani'nin vuruşu ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skor ile sona erdi.
 
İkinci yarıda rakibine çok pozisyon vermeyen Trabzonspor  yakaldığı kontra ataklar ile Rostov kalesinde etkili oldu ve karşılaşmanın 72. dakikasında Paraguaylı golcü oyuncu Oscar Cardozo farkı 2'ye çıkaran golü attı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca temsilcimiz Trabzonspor maçtan 2-0 galip ayrıldı. 
 
MAÇ SONUCU
 
TRABZONSPOR:2
ROSTOV:0
 
GOLLER: 37' MEDJANİ (TRABZONSPOR) 73' CARDOZO (TRABZONSPOR)
 
1'Hakem ilk yarıyı başlatan düdüğü çalıyor ve karşılaşmaya Rostov başlıyor.
 
2'Sağ kanatta topla buluşan Jose Bosingwa rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kaleci Stipe Pletikosa'da kalıyor.
 
8'Timofey Kalachev uzaklardan şansını deniyor fakat top farklı şekilde üstten auta gidiyor.
 
13'Soner Aydoğdu'nun arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta savunma Oscar Cardozo'dan önce kafayla ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.
 
21'Trabzonspor, sol kanattan Soner Aydoğdu ile korneri kullanıyor. Soner'in ortasında Vitali Dyakov, Oscar Cardozo'dan önce kafayı vuruyor.
 
31'Sağ kanattan Guelor Kaku'nun yerden sert ortasında kaleci Onur Kıvrak yatarak topu kontrol etmeyi başarıyor.
 
37'Gooooooolllllll!! Soner'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasının içinde Medjanı'nin kafa vuruşu ağlara gidiyor ve Trabzonspor 1-0 öne geçiyor.
 
41'Sağ çaprazdan Oscar Cardozo'nun kullandığı serbest vuruşta top barajdan geri geliyor.
 
45' Hakem ilk yarının son düdüğünü çalıyor.
 
46'İkinci yarı bordo-mavili ekibimizin vuruşu ile başlıyor.
 
52' Soner Aydoğdu'nun sağ çaprazdan ortasında Oscar Cardozo'ya gelmeden önce savunmada Reginal Goreux kafayla topu uzaklaştırıyor.
 
68'Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda Yusuf Erdoğan rakibinin müdahalesi sonrası yerde kalıyor. Yusuf bu pozisyonda penaltı bekliyor ancak hakem oyunu devam ettiriyor. Pozisyonun devamında Yusuf Erdoğan'ın itirazları devam edince hakem Gediminas Mazeika sarı kartını Yusuf'a çıkarıyor.
 
90'Hakem karşılaşmanın sonuna 3 dakika ekliyor.
 
90'Hakem maçın son düdüğünü çalıyor.