23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Futbolda lisans alan kulüp sayısı 46'ya yükseldi

Futbolda lisans alan kulüp sayısı Kayserispor ve Kocaeli Birlikspor ile birlikte 46'ya yükseldi.

A.A1 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Futbolda lisans alan kulüp sayısı 46'ya yükseldi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda Kayserispor ve Kocaeli Birlikspor'a da ulusal lisans verildiği bildirildi.

Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre inceleyen TFF Kulüp Lisans Kurulu; ilk değerlendirmesini 12 Mayıs'ta gerçekleştirdi. Kurul, bu değerlendirmede Spor Toto Süper Lig'den Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Sivasspor, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'un UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazandığını karara bağlamıştı.

Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın ilgili maddesi uyarınca da Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili diğer kulüplere eksikliklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre veren Kulüp Lisans Kurulu, 16 Haziran'daki toplantısında ise Kasımpaşa, Torku Konyaspor, Medical Park Antalyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Balıkesirspor, Ankaraspor, Şanlıurfaspor, Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Boluspor, Fethiyespor, 1461 Trabzon, Göztepe, Hatayspor, Yeni Malatyaspor, Pendikspor, İnegölspor, Turgutluspor, Gümüşhanespor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukluspor, Sarıyer, Altınordu, Alanyaspor, Bandırmaspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Tepecikspor, Nazilli Belediyespor, BUGSAŞ Spor, Ofspor, Pazarspor, İskenderun Demir Çelikspor'a eksiklikleri tamamlamalarından dolayı lisans verdi.

Bu toplantıda da 29 kulübe ek süre verilirken, son değerlendirmesini yapan kurul, Kayserispor ile Kocaeli Birlikspor'un da lisans alması yönünde karara vardı. Değerlendirmedeki 21 kulübe ise talimatın ek 11. maddesine göre ertelemeli puan cezaları verildi.

Bu arada Kulüp Lisans Kurulu'nun yaptırımları, 25.07.2014 tarihli TFF Yönetim Kurulu kararı ile talimata eklenen geçici 5. madde uyarınca 2015-2016 futbol sezonuna ertelendi.