20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde üç gol bir kırmızı kart vardı

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftada oynanan derbi maçta iki ezeli rakip Galatsaray ve Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi..

27 Ocak 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray - Beşiktaş derbisinde üç gol bir kırmızı kart vardı
Özellikle ikinci yarısı yoğun kar yağışı altında oynanan maçta kazanan taraf 2-1'lik skorla ev sahibi Galatasaray oldu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Emre Çolak ve 45. dakikada Albert Riera kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 46. dakikada Tomas Sivok'tan geldi. Karşılaşmanınm 61. dakikasında ise Galatasaraylı Felipe Melo, Oğuzhan Özyakup'a tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ayrıca Beşiktaş'tan Tomas Sivok, Veli Kavlak ve Roberto Hilbert, Galatasaray'dan ise Hamit Altıntop derbide gördükleri sarı kartların ardından cezalı duruma düştü.

Sarı-kırmızılılar ilk yarıda rakibine göre daha üstün bir futbol sergileyerek bulduğu goller galibiyete ulaştı. Beşiktaş ikinci yarıda toparlanmasına rağmen Arena'da puan almayı başaramadı. Galatasaray'da yeni transfer Weslej Sneijder, Beşiktaş'ta ise Dentinho ikinci yarıda oyuna dahil oldu ve Türkiye'ye derbi ile 'merhaba' dediler.

Galatsaray bu galibiyetin ardından puanını 36'ya yükseltti. Beşiktaş'ın 31 puanda kalmasının ardından sarı-kırmızılılar en yakın rakibiyle farkı 5'e çıkardı. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray, Bursaspor'a konuk olacak. Beşiktaş ise Karabükspor'u ağırlayacak.



Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Cem Satman, Ekrem Kan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk. 57 Sneijder), Elmander (Dk. 69 Hakan Balta), Umut Bulut (Dk. 58 Engin Baytar)

Beşiktaş: McGregor, Mehmet Akgün (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), İbrahim Toraman, Sivok, Gökhan Süzen, Veli Kavlak (Dk. 75 Mehmet Akyüz), Necip Uysal, Hilbert, Fernandes, Olcay Şahan (Dk. 59 Dentinho), Holosko

Goller: Dk. 3 Emre Çolak, Dk. 45+1 Riera (Galatasaray), Dk. 46 Sivok (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 61 Melo (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 33 Elmander, Dk. 82 Hamit Altıntop (Galatasaray), Dk. 73 Veli Kavlak, Dk. 78 Hilbert, Dk. 89 Sivok, Dk. 90+1 Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup (Maç bittikten sonra) (Beşiktaş)



Derbi maçın ardından
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanan derbi maçta lider Galatasaray'a mağlup olan Beşiktaş, hem kazanıp lider olma şansını yitirdi hem de zirvenin 5 puan gerisinde kaldı.

Haftaya lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde ikinci sırada giren siyah-beyazlılar, Galatasaray karşısında 2-1 mağlup oldu ve 31 puanla ikinci sırada kaldı.



-11 maç sonra yenildi-
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de tam 11 maçın ardından mağlup oldu.

En son 7. haftada Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 3-0 yenilen siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları 11 maçta da taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmamıştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin ardından, 19. haftadaki Galatasaray derbisini de kaybederek, 11 maç sonra yenilgiyle tanıştı.

-Ligde 9 maçtır gol yiyor-
Galatasaray derbisini kaybeden Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 9. maçında da kalesinde gol gördü.

En son ligin 10. haftasında oynanan ve 3-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren Mersin İdmanyurdu maçında gol yemeyen siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları 9 karşılaşmada da taraftarlarına gol üzüntüsü yaşattı.

'Kara Kartallar', son 9 lig maçında toplam 16 gol yedi.

-Sivok, 3 maçtır atıyor-
Derbi maçta Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden Tomas Sivok, ligde üst üste 3. maçında da takımına gol kazandırdı.

Ligin ilk yarısının son haftasında Kayserispor ağlarını havalandıran Sivok, geçen hafta da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a gol atmıştı.

Bu arada Sivok, Galatasaray karşısında attığı golle, ligdeki gol sayısını da 5'e çıkardı.

-3 futbolcu cezalı duruma düştü-
Galatasaray maçında sarı kart gören Beşiktaşlı futbolcular Veli Kavlak, Roberto Hilbert ve Tomas Sivok cezalı duruma düştüler.

Ligde toplam 4. sarı kartına ulaşan Veli ve Sivok ile 8. sarı kartını gören Hilbert, Beşiktaş'ın gelecek hafta oynayacağı Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyecek.

-Dentinho forma giydi-
Beşiktaş'ın yeni transferi Brezilyalı Dentinho, Galatasaray derbsinin ikinci yarısında oyuna girdi.

Maçın 59. dakikasında Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil olan Dentinho, orta alanının solunda görev yaptı.

Derbi maçtan notlar
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada görev alan hakem Tolga Özkalfa, kariyerindeki ilk derbi maçına çıktı.

Süper Lig'de 9. sezonunu geçiren 22 Şubat 1977 doğumlu İzmir bölgesi hakemi Tolga Özkalfa, derbi karşılaşması öncesi bu sezon Beşiktaş'ın 2, Galatasaray'ın ise 1 resmi maçında düdük çaldı.



Özkalfa, Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada ilk derbi heyecanını bu sezon yaşamış oldu.

-Derbiyi 'buruk' izlediler-
İki takım arasında yaşanan rekabeti her iki ekipte forma giyen 4 oyuncu buruk bir şekilde izledi.

Beşiktaş'ta hafta içinde diz çapraz bağları kopan Uğur Boral'ın yanı sıra, aynı ciddi sakatlığı sezon içinde yaşayan İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek, Galatasaray'da ise Tomas Ujfalusi, buruk bir derbi günü geçirdi.



-36 yıl sonraki ocak derbisi-
Galatasaray ile Beşiktaş, 36 yıl sonra ocak ayında bir lig maçında karşı karşıya geldi.

Sezonun ikinci haftasında, 26 Ağustos 2012 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 3-3 biten maçta lig tarihinin en erken derbisini oynayan iki takım, Türk Telekom Arena'da ise 36 yıl aradan sonra ocak ayında bir lig maçında karşılaştı.

Galatasaray ile Beşiktaş, 55 yıllık lig tarihinde ocak ayında en son 1977'de karşılaşmıştı. 23 Ocak 1977 tarihinde İnönü Stadı'nda yapılan maç 2-2 bitti.

İki takım ocak ayındaki son maçlarını ise 2007 yılında oynamıştı. 10 Ocak 2007 tarihinde Antalya'da yapılan Efes Pilsen Kupası maçı 1-1 sona ermiş, penaltı atışları sonucunda Beşiktaş 7-6 galip gelmişti.

-Medyadan büyük ilgi-
İki takım arasındaki derbi maçına medyanın ilgisi büyük oldu.

Yerli ve yabancı muhabir, foto muhabiri ve kameraman olmak üzere toplam 369 gazeteci mücadeleyi görevli olarak takip etti.

Galatasaray'ın Sneijder'i, Beşiktaş'ın ise Dentinho'yu almasının ardından yabancı basın mensuplarının ilgisi de derbi maçına arttı. Alman ve Hollandalı olmak üzere 13 yabancı gazeteci maçı izledi.

Bu arada, derbi mücadelesinde yaklaşık 2 bin 600 güvenlik personeli görev yaptı.