25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Galatasaray Gençlerbirliği'ne konuk oluyor

Galatasaray bu akşam 20.00'da Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

26 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Gençlerbirliği'ne konuk oluyor

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın açılış maçında Galatasaray, Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

Galatasaray ile Gençlerbirliği 87. kez

Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında geride kalan 86 maçta sarı-kırmızılılar 46, kırmızı-siyahlılar 22 galibiyet elde etti. Taraflar 18 maçta ise eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Galatasaray'ın 145 golüne, Gençlerbirliği 94 golle yanıt verdi. Geçen sezon Ankara'da yapılan maç 1-1 bitti, İstanbul'da ise Galatasaray 3-2 galip geldi.

Sneijder ve Chedjou şoku

Cim-Bom’da Gençlerbirliği maçı öncesi Sneijder ve Chedjou şoku yaşanıyor. Her iki oyuncu bugünkü Gençlerbirliği karşılaşmasında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, bu iki futbolcunun yanı sıra burnu kırılan Veysel Sarı’yı da Başkent kafilesine dahil etmedi. Hamzaoğlu, kupada başarılı bir performans ortaya koyan Sinan Gümüş’ü kadroya alırken, kupa golcüsü Pandev’i ise İstanbul’da bıraktı. Sarı-kırmızılıllar Florya Metin Oktay Tesisleri’nde öğlen gerçekleştirdiği antrenmanın ardından akşam saatlerinde Ankara’ya gitti.

Sabri-Hamit
Bu arada Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu maçının ikinci yarısında önlü arkalı oynayan Sabri-Hamit ikilisini yine aynı düzende sahaya sürme kararı aldı. Fatih Terim yönetiminde Euro 2008’de beraber başarılı bir çizgi tutturan ikili böylece yeniden bu şekilde sahada yer alacaklar. Hamzaoğlu cezalı Melo’nun yerine ise Emre Çolak’ı Selçuk ile beraber defans hattının önünde sahaya sürecek.