20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Galatasaray maçının hakemi Mark Clattenburg ortalığı karıştırdı

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray-Real Madrid maçını yönetecek Mark Clattenburg'un Obi Mikel'le arasında yaşananlar ve ırkçılık iddiaları ile ilgili açıklamaları Ada basınında gündeme oturdu.

15 Eylül 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray maçının hakemi Mark Clattenburg ortalığı karıştırdı
Galatasaray'ın 17 Eylül Salı günü Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Real Madrid ile oynayacağı maçı Mark Clattenburg yönetecek.

38 yaşındaki hakemin geçtiğimiz yıl Ekim ayında Chelsea ile Manchester United arasında oynanan ve 3-2 United galibiyetiyle sonuçlanan maçta gösterdiği yönetim ağır biçimde eleştirilmişti. Chelsea Teknik Direktörü Roberto Di Matteo 2 oyuncusunu kırmızı kartla oyun dışı bırakan Clattenburg için, "Maçı mahvetti" ifadesini kullanmıştı.

Fakat aynı maçta yaşanan bir olay daha vardı ki, hakem yönetiminin de skorun da önüne geçmişti. Clattenburg'un Chelsea oyuncusu John Obi Mikel'e yönelik ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilmiş, konu hakkında soruşturma açılınca İngiliz hakem 4 hafta görevden uzak kalmıştı. Clattenburg bu olaya dair bir ceza almazken, gün yüzüne yeni çıkan detaylarla konu bir kez daha gündeme geldi.

The Sun gazetesine bugün bir röportaj vererek bir yıllık sessizliğini bozan Mark Clattenburg, Obi Mikel'in maç sırasında kendisine, "Senin bacaklarını kıracağım" tehditini savurduğunu iddia etti. Obi Mikel'in Clattenburg'u yumruklamaya çalıştığı da İngiliz hakemin iddiaları arasında yer aldı.

(eurosport.com)