19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Yeni bir yönetim ve yeni bir anlayış ortaya koyan Galatasaray'da yeni başkan Duygun Yarsuvat'a hoşgeldin hediyesi Umut Bulut'tan geldi. Arena'da Kasımpaşa'yı ağırlayan Cimbom, 1-0 geriye düştüğü maçta 3 puanı 90. dakikada Umut Bulut'un kafa golüyle hanesine yazdırdı: 2-1

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray kendi sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.
 
Karşılaşmaya atak başlayan konuk ekip Kasımpaşa yakaladığı pozisyonlarla Galatasaray kalesinde etkili oldu ve ilk yarının sonlarına doğru 41. dakikada Adem Büyük golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
Karşılaşamnın ikinci yarısına daha istekli başlayan Galatasaray 53. dakikada Burak Yılmaz ile beraberliği yakaladı. Bu golden sonra oyundaki baskısını artıran ev sahibi ekip 90. dakikada Umut Bulut ile 2-1 öne geçti ve karşılaşmayı 2-1 kazandı.
 
GALATSARAY:2
KASIMPAŞA:1
 
GOLLER: 42' Adem Büyük (Kasımpaşa)  53' Burak Yılmaz (Galatasaray) 90' Umut Bulut (Galatasaray)
Maçtan dakikalar
1' Karşılaşamaya ev sahibi Galatasaray başlıyor...
3' Galatasaray rakip sahada baskı kurmaya çalışıyor ancak Kasımpaşa pas oyunuyla buna engel oluyor.
6'Galatasaray atağında Burak Yılmaz ofsayta yakalanıyor.
11'Kasımpaşa atağında Ryan Babel atak yönüne göre sol kanattan Galatasaray ceza sahasının içine giriyor ve vuruşu üstten auta çıkıyor.
16'Ceza yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alpaslan Öztürk'ün şutu barajı geçerek kaleye yöneliyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.Ceza yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alpaslan Öztürk'ün şutu barajı geçerek kaleye yöneliyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.
23'Ceza yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alpaslan Öztürk'ün şutu barajı geçerek kaleye yöneliyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.Ceza yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alpaslan Öztürk'ün şutu barajı geçerek kaleye yöneliyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.
25'Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu rakibi Ryan Babel'den sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girer girmez altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat Burak Yılmaz'dan önce araya giren Orhan Şam son anda topu uzaklaştırmayı başarıyor.
30'Yekta Kurtuluş'un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın topu soluna aldıktan sonra kaleyi çaprazdan gören bir noktadan şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta gidiyor.
42'Goooolllllll!!!! Kasımpaşa Adem Büyük'ün golüyle karşılaşamada 1-0 öne geçiyor.
45' Hakem ilk yarının son düdüğünü çalıyor.
46'Karşılaşmanın ikinci yarısına Kasımpaşa başlıyor.
53'Gooooolllll!!! Burak Yılmaz Galatasaray'a beraberliği getiren golü atıyor.
60'Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Burak Yılmaz pasını Umut Bulut'a veriyor. Ceza sahası içerisinde sağ tarafta topu önüne alan Umut Bulut altıpas içerisine doğru ortasını yapıyor. O noktaya iyi hareketlenen Burak Yılmaz zor bir pozisyonda sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta gidiyor.
66'Sol kanatta topla buluşan Tunay Torun ceza sahasına girmeden ortasını yapıyor. Altıpas önünde iyi yükselen Adem Büyük kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.
90'Goooolllll!! Galatasaray Umut Bulut'un golüyle 2-1 öne geçiyor
90' Maçın hakemi karşılaşmayı bitiren düdüğü çalıyor.
 
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Selçuk, Yekta, Hamit, Olcan, Emre, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: C. Prandelli
 
KASIMPAŞA: Isaksson, Sancak, Barış, Donk, Orhan Şam, Alpaslan, Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem
TEKNİK DİREKTÖR: Shota
 
GALATASARAY'ın Başakşehir'e 4 gol yiyerek hezimete uğramasından sonra sarı kırmızılı ekibin Kasımpaşa maçına taraftarları da ilgi göstermedi. 55 bin kişi kapiseteli Türk Telekom Arena'da 11 bin 500 taraftar yer aldı. Böylece kombine alan taraftarların da büyük bir bölümü maça gelmedi.
 
 
MAÇTAN NOTLAR
 
 
ISINMAYA ÇIKMADILAR
 
Galatasaray takımında teknik direktör Cesare Prandelli tarafından yedek kulübesine çekilen 6 futbolcu, 90 dakika öncesinde ısınma çalışması için sahaya çıkmadı. Sadece yedek kaleci Sinan Bolat, takımla birlikte sahaya çıkıp maça hazırlanırken Kasımpaşa maçında yedek bırakılan Wesley Sneijder, Pandev, Dzemaili, Umut, Hakan ve Tarık soyunma odasından ayrılmadı. 
 
SABRİ'YE DESTEK
 
Galatasaray'da maçı izlemeye gelen az sayıda taraftar, göreve gelen yeni yönetim tarafından affedilen Sabri Sarıoğlu'na kucak açtı. Sezon başından beri A2 takımı ile antrenmana çıkan Sabri, sürpriz bir şekilde ilk 11'de yer alınca tribünlerden de destek gördü. Sarı kırmızılı takım sahaya çıkar çıkmaz taraftarlar Sabri'yi çağırdı ve sevgi gösterisinde bulunarak, "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" diye bağırdı.
MESUT YILMAZ MAÇA GELDİ
 
Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Mesut Yılmaz, Galatasaray'ı kritik maçta yalnız bırakmadı. Türk Telekom Arena Stadı'na gelerek Kasımpaşa maçını izleyen Mesut Yılmaz, karşılaşma öncesinde kendisine yöneltilen, "İleride başkan olmayı düşünür müsünüz" sorusuna, "Ben bir taraftar olarak maça geliyorum. İnşallah bu karşılaşma, Galatasaray için bir dönüş maçı olur. Galatasaray Kulübü başkanlığı düşünmüyorum, ben sadece taraftarım" dedi.
 
GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
 
Galatasaray'da değişim sadece futbol takımında değil idari kadroda da başladı. Alınan karar ile Florya'da mesai harcayan iki profesyonel çalışanın görev yerleri değiştirildi. Galatasaray Kulübü Basın ve Medya sorumlusu Bener Onar, terfi ettirilerek Galatasaray Kulübü Kurumsal İletişim Koordinatörü Yardımcılığına getirildi. Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajer Yardımcısı Hakan Kutbay da bundan sonra Galatasaray Basketbol Şubesi'nde görev alacak.