27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Galatasaraylılar yılın futbolcusunu seçti

1905 Galatasaray Yönetici ve İşadamları Derneği'nin kuruluşunun 12. yılında 'Galatasaray'da Yılın Sporcusu' ödülü Selçuk İnan'a verildi.

16 Nisan 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Galatasaraylılar yılın futbolcusunu seçti
Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen ödül törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Selçuk İnan katıldı.

ÜNAL AYSAL: BÖYLE BİR OYUNCUMUZ OLDUĞU İÇİN MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ

Ödül töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Ünal Aysal, Selçuk İnan'ın ödülü hak ettiğini belirterek, "Böyle bir oyuncumuz olduğu için mutluyuz ve gururluyuz." dedi.

Başkan, "Selçuk İnan'ın dürüstlükten gelen bir alt yapısı var. Selçuk, cemiyetten, bağlı olduğu camiadan en büyük desteği alan sporcu olarak yanımızda ve bütün Galatasaraylıların kalbinde. İnşallah uzun sürecek spor hayatında ve özel hayatında böyle devam eder. Biz kendi adımıza Galatasaray olarak böyle bir oyuncumuz olduğu için mutluyuz ve gururluyuz." diye konuştu.

Bir Türk oyuncunun bu ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak Ünal Aysal, "Biz Türk ya da yabancı oyuncu olarak ayırmıyoruz. Bütün oyuncularımız evlatlarımız, hepsini aynı görüyoruz. Bir Türk oyuncunun böyle bir başarıya imza atması son derece doğal. Bizim oyuncularımızın diğer oyunculardan hiçbir farkı yok. Zaten bunun örneği yanımızda. Selçuk'la geçmişte de gelecekte de gurur duyacağımızı söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

TAHMİN EDİYORUM BİZİ YANILTMAYACAK

Selçuk İnan'ın Avrupa'da isminin anılmasıyla ilgili bir soruya da Ünal Aysal, "Selçuk, bizi çok iyi temsil ediyor. Bu bakımdan da gurur kaynağımız. Selçuk'u biz sadece Türkiye arenasında değil; dünya arenasında bir oyuncu olarak gördük ve görmek istiyoruz. Tahmin ediyorum o da bizi yanıltmayacak." cevabını verdi.

Kürsüde de konuşan başkan Aysal, Selçuk'un kişiliğiyle ve sahadaki başarısı kadar sosyal hayatındaki örnek sporcu karakteriyle de çok önemli bir oyuncuları olduğunu söyledi.

Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'a gelmeden önceki hazırlanışı, bizdeki gelişimi ve bundan sonraki gösterdiği vaat hepimizi heyecanlandırıyor. Bu ödülü sonuna kadar hak ettiğine inanıyorum. Yalnız Selçuk'u değil; bugüne kadar kendisini yetiştiren hocalarına ve şu anki gelişimine katkıda bulunan Fatih Terim ve ekibine teşekkür ediyorum."

SELÇUK İNAN: GALATASARAY'A GELMEKLE NE KADAR DOĞRU BİR İŞ YAPTIĞIMI BURADA ANLIYORUM

GSYİAD tarafından ödüle layık görülen Selçuk İnan da "Galatasaraylı iş adamlarının verdiği ödül önemli bir şey. Her futbolcu için böyle ödüller çok önemlidir. Geçen sene Galatasaray'a gelmekle ne kadar doğru bir iş yaptığımı burada anlıyorum." dedi.

Yıldız futbolcu, kendisine ödüle layık görenlere, takımda ise kaptanlık verenlere teşekkür ederek, çok mutlu olduğunu kaydetti

ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI GÖRMEK İSTİYORUM

Galatasaray'daki gelecekteki hedefleri sorulan Selçuk İnan, bu yıl o hedefe yaklaştıklarını kaydederek, şu cevabı verdi:

"Avrupa'da bir kupa kaldırmak. Hocamızla birlikte abilerimiz bir kupa kaldırmıştı. İnşallah Şampiyonlar Ligi kupasını da görmek istiyoruz. Eğer olursa hayatımın en güzel günü ve en büyük başarısı olur."

FİRİKİK SORUNU

Geçen seneye oranla bu yıl daha az frikik golü attığı hatırlatılan ve bu yıl duran top kullanan oyuncu sayısının arttığının belirtilmesi üzerine yıldız oyuncu, "Aslında bu durum olumlu yönde etkiliyor. Diğer arkadaşlarımız da toplara çok iyi vuruyor. Aramızda bir şeklide hallediyoruz. Bu sene biraz daha az gol attık frikikten. Ama bu böyle gidecek anlamına gelmiyor. İnşallah frikikten daha fazla gol atarız." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Fatih Terim ise Başkan Ünal Aysal'ın Selçuk hakkında söylediklerine katıldığını belirterek, "Onunla gurur duyuyoruz ve duymaya da devam edeceğiz. Selçuk da buna layık bir sporcu ve kişilik." ifadelerini kullandı.

Bu arada Selçuk İnan, ödülünü kulübün en yaşlı üyelerinden Fuat Diriker'in elinden aldı.