18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Gaziantep BB Kutlu ile mutlu yolda

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sezonun 7. haftasında takım başına getirilen Hakan Kutlu ile 14 puan alarak son 7 haftada ligin en fazla puan toplayan iki ekibinden biri oldu.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Gaziantep BB Kutlu ile mutlu yolda
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor,  teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde çıktığı 7 maçta 14 puan alarak  Kayserispor ile PTT 1. Ligi'nin "son 7 haftada en fazla puan toplayan" takımı  oldu.
 
Ligin 6. haftasında Nurullah Sağlam'ın görevden ayrılmasının ardından  7. haftada 4 puanla ligin dibine demir atan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un  başına getirilen Kutlu, takımı küme düşme hattından uzaklaştırarak, yeniden zirve  hesapları yapar hale getirdi. 
Takımın başında çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve  mağlubiyet elde eden Kutlu, 14 puan topladı. Gaziantep ekibi, bu istatistikle son  7 haftada "ligin en fazla puan toplayan" ekibi unvanını Kayserispor ile  paylaşıyor.
 
Ligin ilk 7 haftalık döneminde Sağlam ile 6 gol atıp 13 gol yiyen  takım görüntüsü veren mavi-beyazlı ekip, Kutlu ile averaj konusunda da önemli  mesafe kaydetti. Kutlu'nun takımın başında çıktığı maçlarda 13 gol atıp,  kalesinde 7 gol gören Gaziantep temsilcisi, averajını da eksi 7'den eksi 1'e  çekti.
 
"Öncelikli hedefimiz ilk 6 takım arasına girmek" 
 
Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde kaliteli  ancak moral ve motivasyonu adeta tükenme noktasına gelmiş bir takımla  karşılaştıklarını söyledi.
 
Takımın başına geçer geçmez arkadaşlık ortamı oluşturup moral ve  motivasyon olarak toparlanmalarını sağlayacak bir dizi çalışma yaptıklarını  anlatan Kutlu, "Bunu sağladığımızda başarı gelmeye başladı. Daha ilk maçımızda da  Orduspor'u 2-0'lık net skorla geçince öz güvenimizi yerine geldi" dedi.
 
Artık her maça kazanma arzusuyla çıkan, güçlü, keyifli ve arzulu bir  takım haline geldiklerini dile getiren Kutlu, her geçen gün oyun anlamında  kalitelerinin üzerine bir şeyler koyduklarını vurguladı.
 
Öncelikli hedeflerinin ilk 6 takım arasına girerek, play-off'ta  mücadele etmek olduğunu aktaran Kutlu, şöyle konuştu: "Şu an ki gidişatımız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Daha iyi  olacağız. Play-off'a kalmamız hiç zor değil. Bunu başardığımızda üst lige  çıkacağımıza inanıyorum. Zafere inandık ve bunun için çaba gösteriyoruz.  Mavi-beyazlı renklere gönül vermiş herkesi bu zorlu mücadelede yanımızda görmek  istiyoruz."