25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'G.Saray'ı yenmek dünyanın en güzel şeyi'

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın 2012-2013 sezonunda elde ettiği lig şampiyonluğu, sarı-lacivertlilere büyük sevinç yaşattı.

5 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'G.Saray'ı yenmek dünyanın en güzel şeyi'
Fenerbahçe Kulübü'nün yönetim kurulu üyeleri, kadın takımının yetkilileri ve sporcuları, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'ndaki play-off final serisinin beşinci ve son maçının ardından yaptıkları açıklamalarda, şampiyonluğu değerlendirdiler.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, kadın takımının başarılarını gururla izlediklerini ifade ederek, "Galatasaray'ı yenmek dünyanın en güzel şeyi. Takımımıza başarılar diliyorum. Bu sene hak ettiler, büyük bir başarı kazandılar. Hepsini gururla izliyoruz. Ne mutlu Fenerbahçeliyim diyene" ifadelerini kullandı.

Takımlarının bu sezon FIBA Avrupa Ligi'nde de final oynadığını hatırlatan yönetim kurulu üyesi Mustafa Serdar Erkan da 'Bu başarının ardından Türkiye şampiyonluğunu elde ettiler. Takımımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İsfendiyar Zülfikari, kadın takımının ortaya koyduğu mücadeleyle, daha iyi dereceleri de hak ettiğini dile getirerek, "Bugün Galatasaray'ı yendik, çok mutluyuz. İnşallah gelecek yıl Avrupa'da şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleriyle izleyen eski yönetici Ali Koç, kadın takımının her yıl elde ettiği derecelerle kendilerini başarıya alıştırdığını kaydederek, "Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Şımarttılar bizi. İnşallah böyle devam eder. İnşallah seneye Avrupa kupasını alırız" ifadelerini kullandı.

-Takımdan görüşler-

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Roberto Iniguez, yoğun geçen bir sezonu şampiyonlukla noktaladıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, "Bizim için inanılmaz bir seri oldu. Çok uzun bir seriydi ve artık şampiyonuz" şeklinde görüş belirtti.

Takım menajeri Didem Akın, şampiyonluk kupasını sahalarında kaldırdıkları için mutlu olduklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Çok emindik, kazanacağımızı biliyorduk. Kendi sahamızda kupayı aldığımız için ayrıca mutluyuz. Yıllardır hep onların sahasında oluyordu bu. Taraftarımızla beraber harika bir ortam oluştu. Öncelikle ben bu kupayı başkanımıza armağan ediyorum. Yönetim kurulumuzla tam anlamıyla bize güvendiler. Sekizinci kez üst üste şampiyon olmak da ayrı bir mutluluk."
Sarı-lacivertli takımın oyuncularından Capy Pondexter da duygularını, "Çok mutluyuz. Taraftarımız bizi yalnız bırakmadı. Tanrıya şükrediyorum, bugün bana bu gücü verdi" ifadeleriyle dile getirdi.

Oyunculardan Esmeral Tunçluer, zorlu bir final serisinin ardından şampiyonluğu elde ettiklerini vurgulayarak, "İlk periyot hariç maçın genelinde oyuna hakimdik. Sonuna kadar iyi mücadele ettik. Savunmadaki direncimizi artırdık ve bu da bize galibiyeti getirdi. Sekizinci kez üst üste bunu başardık. Camiamıza hayırlı olsun" diye konuştu.