26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

G.Saraylı oyunculara çirkin gönderme

Galatasaray, sahaya ısınmak için çıktığı bölümde maymun benzetmelerinde kullanılan yabancı maddenin yeşil sahada olması dikkat çekti. Fildişili yıldıza yönelik yapıldığı iddia edilen saldırı ırkçılığa giriyor. Fenerbahçe’ye 150 bin TL para cezası gelmesi bekleniyor.

Alper Mert12 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
G.Saraylı oyunculara çirkin gönderme
TRİBÜNDEN SAHAYA MUZ KABUĞU ATILDI; HEDEF ADAMIN EBOUE OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

KADIKÖY Şükrü Saracoğlu’nda ‘ırkçılık’ şoku. Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı futbolcuları 90 dakika öncesinde ısınmak için sahaya çıkar çıkmaz, yabancı madde yağmuruna tuttu. Tribünden atılan muz kabuğu dikkat çekti. Bir taraftarda elinde muzla tepki gösterirken, objektiflere yansıdı. Irkçı saldırılarda maymun benzetmesi olarak kullanılan muz kabuğunun Emmanuel Eboue’ye yönelik, saldırı olduğu iddia edildi.

FIFA’nın seyircisiz maçtan men cezasına kadar büyük cezalar verdiği muz kabuğunun TFF talimatlarında yeri biraz daha hafif. Eğer gözlemci raporunda muz kabuğunun atıldığı yazılırsa Fenerbahçe’ye 150 bin TL para cezası gelmesi bekleniyor. UEFA’nın şu an onay aşamasında bulunan kuralına göre ise saha kapatma cezası var. Dünyanın birçok yerinde bu tür ırkçı saldırılarda yaşanırken, Türkiye’de ilk kez meydana geldi. Anzhi’li Samuel Eto’o’ya İspanya’da, Rusya’da Roberto Carlos’un başına gelmişti.