19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hakemlere sert tepki: Hak etmiyorlar

Hakemleri eleştiren ve Futbol Federasyonu'nun aldığı son karara tepki gösteren Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, aldıkları cezaları hatırlatarak taraftarlara da çağrı yaptı.

21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hakemlere sert tepki: Hak etmiyorlar
Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kentte yayın yapan iki yerel televizyonun ortak yayınında konuştu.
 
Bu sene hakemlerin formsuz olduğunu ve adaletli atamaların yapılmadığını söyleyen Otyakmaz, federasyonun bir takım kararlar aldığını belirti ve sözü hakemlerin yetkilerinin artırılmasına getirdi.
 
"Federasyon hakemlerin yetkilerini artırarak bu krizin içinden çıkmayı hedeflemiş olmalı" diyen Otyakmaz şöyle devam etti:
 
"Artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan eylemlerden çok ciddi cezalar çıkacağı yönünde bir açıklama yapıldı. Ancak bu eylemin içinin dolması lazım. Bu eylem nedir? Orada bulunuyor olmak mıdır, medenice bir iki söz söylemek midir? Bu suistimale çok müsait bir şey. Ve hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar."
 
TARAFTARLARA PROTESTO ÇAĞRISI 
 
Bu sezon içeride henüz 4 karşılaşma oynamalarına rağmen tezahüratlar nedeniyle 150 bin TL ceza ödediklerini ve henüz seyircilerden 150 bin liralık gelir sağlanamadığını belirten Otyakmaz, taraftarlarını zeki olmaları konusunda uyararak, "Burada taraftarların çok dikkatli olması gerekiyor. Hakemleri küfürden ziyade daha esprili bir dille, ceza almayacak şekilde protesto etme yöntemleri de mevcut. Biraz zekamızı kullanıp, onlara hata yaptığını anlatabilecek bir takım tezahüratlar bulup, bu ceza alma işinden de kurtulmamız gerektiğini söylemeliyim" dedi.