20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hamza Hamzaoğlu gelir, Sneijder gider mi?

Galatasaray'dan yılda 3.2 milyon Euro garanti ve 1.3 milyon Euro imza parası alan Sneijder'in sert sözlerle eleştiren Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı kulübün yeni hocası olmak için TFF ile yapılacak görüşmeyi bekliyor.

28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hamza Hamzaoğlu gelir, Sneijder gider mi?

Süper Lig'de Trabzonspor, Avrupa'da Anderlecht'e mağlup olan Galatasaray'da fatura teknik direktör Cesare Prandelli'ye kesildi. Henüz resmi siteden bir açıklama yapılmasa da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun sözleri gelinen noktayı gözler önüme serdi. A Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Hamzaoğlu, Galatasaray yönetiminden teklif aldığını duyururken, Türkiye Futbol Federasyonu ile sarı-kırmızılı kulüp arasında yapılacak görüşmenin ardından durumun netleşeceğini söyledi.

Cimbom için son günlerde gündemde olan Tugay Kerimoğlu, Hikmet Karaman ve Christoph Daum gibi isimlerin aksine Hamzaoğlu'na teklif yapılması spor kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Zira bu şaşkınlığın bir de Wesley Sneijder boyutu var ki, Galatasaray camiası içinde yeni ve kolay kolay sona ermeyecek bir krizin habercisi niteliğinde.

 

"SNEIJDER AYAĞINA TOP GELDİĞİNDE OYNUYOR"



2014 Dünya Kupası'nda Hollanda ile Meksika arasında oynanan son 16 mücadelesini TRT'de yorumlayan Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmada su molası verildiği sırada Galatasaray taraftarlarını sinirlendiren açıklamalarda bulunmuştu. Hollandalı yıldızın "Türk futbolcular pas verirken çok düşünüyorlar" sözlerini hedef alan 44 yaşındaki teknik adamın, olayı Sneijder'in kazandığı paraya ve Galatasaray ile Hollanda forması altındaki performans farkına getirmesi dikkati çekmişti. 

Hanüz 5 ay önce; "Bizim oyuncularımızın en azından aldığı parayı hak eden davranışları var. Yabancıların o parayı hak etmek için gerçekten gereğini yerine getiriyorlar mı bunu düşünmek lazım. Sneijder, Galatasaray 'da Hollanda'daki kadar koşuyor mu? Hollanda takımında koşuyor, adam kovalıyor, pres yapıyor. Galatasaray'da sadece ayağına top geldiğinde oynuyor" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, şu anda Galatasaray teknik direktörlüğü için en güçlü aday konumunda. 

Hollanda Milli Takımı, Meksika karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanıp adını bir üst tura yazdırmıştı. Maça ilk 11'de başlayan Sneijder, 88. dakikada şık bir golle skora dengeyi getiren isim olmuştu.

SNEIJDER'İN MALİYETİ

Inter'den 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen dünyaca ünlü futbolcu, sarı-kırmızılı kulüpten yılda 3.2 milyon Euro garanti ve 1.3 milyon Euro imza parası alıyor. 

RADİKAL