25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hikmet Karaman'dan Cüneyt Çakır'a 'belgeli' tepki

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, önceki hafta Gaziantepspor'la yaptıkları maçta hakem Cüneyt Çakır'ın bariz hatalar yaptığı gerekçesiyle eleştirdi. Batalla'ya aynı oyuncunun yaptığı 8 ayrı faulü gösteren Karaman, 'Cüneyt Çakır gibi bir adam bu hataları nasıl yapar?' diye sordu.

26 Şubat 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hikmet Karaman'dan Cüneyt Çakır'a 'belgeli' tepki
Karaman, Ziraat Türkiye Kupası'nda 28 Şubat Perşembe günü karşılaşacakları Sivasspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. ligde geçtiğimiz hafta Gaziantepspor karşılaşmasında yenilen gollerin görüntülerini ve grafik çizimlerini gösteren Karaman, farklı bir basın toplantısına imza attı. Maç görüntüleri eşliğinde kritik yapan Karaman, Cüneyt Çakır'a eleştirdi.

"EN BÜYÜK EKSİK İKİYE BİRLER"

Önemli bir 3 puanı kaybettiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu: "Kalan maçlarda sıralama değişebilir. Elimize jokerler almak zorundayız. Mağlubiyeti önce kendimde sonra takımda ve yan etkenlerde arayan bir kişiyim. Türk futbolunda oyuncu arkadaşlar sorumluluk almıyor. Futbolun ana prensipleri içerisinde oyuncular yüzde yüz görevini yapmalılar. En büyük eksikliklerimiz ikiye birler. Bunlara daha çok çalışmalıyız. Karabük maçında, Elazığ maçında gol pozisyonlarımız fazla. Takımlar vardır size karşı futbol oynar, rakip takımlar vardır birinci hedefi oynatmamaktır. Hücum bölgesinde zorluk çekiyoruz."



"CÜNEYT ÇAKIR BU HATALARI NASIL YAPAR?"

Maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştiren Karaman, şunları kaydetti: "Cüneyt Çakır gibi bir adam bu hataları nasıl yapar? Avrupa'da yönettiği maçta Terry'i attığı maçta oradaydım. Onu görebiliyorsa bize yapılan faulleri de rahat görebilirdi. Avrupa'da kendisini izlemeye gittim. Maçtan sonra kendisini tebrik ettim. Bizim maçtaki pozisyonları nasıl göremedi? UEFA'nın oyuncuyu koruma kriterleri var. Neden Batalla'yı korumadı. İlla ayağının kırılması mı gerekiyordu. Dün antrenmana çıkmadı, bugün ne olacağı meçhul."

"KUPA MAÇINDA GENÇLERİ OYNATACAĞIZ"

Hakemin maçın sonucunu etkileyecek durumları olduğunu savunan Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batalla'nın en büyük özelliği oynamak ama karşıdakinin oynatmama özelliği var. Ben teknik adam olarak, hatayı kendimde ararım. Takımın bu tür durumlarda daha hazır olmasını sağlamam gerekiyor. Ligde konumumuzu koruyoruz. Kupa maçında 3-4 tane genç arkadaşımızı oynatıp, rekabet ortamını sağlayacak oyuncuları bulmamız gerekiyor. İnşallah bu oyuncular bize ışığı verir. Ligdeki yine Sivasspor maçı son derece önemli bir maç. Alttaki takımlardan puanı açacak jokerlere ihtiyacımız var. Hem taraftarımıza hem şehrimize hafta sonu coşkuyu oluşturacak havayı bekliyoruz."