24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hollanda - Arjantin maçı geniş özeti canlı TRT 1 izle ! (HOLLANDA-ARJANTİN MAÇI PENALTILAR)

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci finalisti belli oldu... Hollanda -Arjantin maçı özeti izle. Hollanda -Arjantin maçı golleri izle. Hollanda - Arjantin maçı tam izle. Hollanda - Arjantin maçı canlı TRT 1 izle. Hollanda -Arjantin maçı penaltıları izle. Hollanda -Arjantin maçında Cüney Çakır maçı nasıl yönetti ? Hollanda - Arjantin maçı geniş özeti izle.

10 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hollanda - Arjantin maçı geniş özeti canlı TRT 1 izle ! (HOLLANDA-ARJANTİN MAÇI PENALTILAR)

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci finalisti belli oldu... Hollanda -Arjantin maçı özeti izle. Hollanda -Arjantin maçı golleri izle. Hollanda - Arjantin maçı tam izle. Hollanda - Arjantin maçı canlı TRT 1 izle. Hollanda -Arjantin maçı penaltıları izle. Hollanda -Arjantin maçında Cüney Çakır maçı nasıl yönetti ? Hollanda - Arjantin maçı geniş özeti izle.

2014 Dünya Kupası'nda sona gelindi... Finali oynayacak iki takım belli oldu. Biri Almanya diğeri ise dün belli olan Arjantin... Arjantin dev maçın sonunda Hollanda'yı yendi ama penaltılarla... Galatasaraylı Sneijder penaltı kaçırdı... Maça damga vurdu... Sevinen ise Messi'li Arjantin oldu...

Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda 4-2 mağlup etti.

Hollanda - Arjantin maçı geniş özeti İZLE !

2014 FIFA Dünya Kupası'nda ikinci finalisti belirleyecek olan Hollanda ile Arjantin arasında FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetiminde oynanan yarı final maçında 90 dakikalık sürede gol olmadı. Uzatmalara kalan maçta da gol olmazken karşılaşma penaltılara kaldı. Penaltılar Arjantin'in 4-2 üstünlüğü ile son buldu.
 
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bulunan Sao Paulo Arena'da TSİ 23.00'te başlayan yarı final karşılaşmasında FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır düdük çaldı. Başarılı bir karşılaşma yöneten Çakır, 45'nci dakikada  Bruno Martins Indi, 49'ncu dakikada Martin Demichelis ve 105'nci dakikada Klaas-Jan Huntelaar'a sarı kart gösterdi. Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemliğini ise İsveç'ten Jonas Eriksson üstlendi.

MAÇTAN DAKİKALAR

2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda ile Arjantin arasındaki karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi 0-0 beraberlikle sona erdi.

İki takım, karşılaşmanın ikinci yarısında da ilk devrede olduğu gibi kontrollü oyunu tercih etti.

49. dakikada Hollanda, Wesley Sneijder'in kullandığı serbest atıştan yararlanamadı. Martin Demichelis'in Arjen Robben'e yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruşu Sneijder kullandı. 30 yaşındaki futbolcunun, kaleyi sol çaprazdan gören bir pozisyonda yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta top, kalenin üzerinden dışarı çıktı.

74. dakikada Hollanda, mücadelenin en organize hücumlarından birini gerçekleştirdi. Robben'in tek pasıyla sağ kanattan hareketlenen Daryl Janmaat, bekletmeden yaptığı ortayla ceza alanında topu Robin van Persie ile buluşturdu. Golcü futbolcunun klas bir hareketle kaleye göndermek istediği top çerçeveyi tutmazken, yardımcı hakem pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti.

75. dakikada Arjantin karşılaşmanın en net pozisyonunu yakaladı. Enzo Perez'in sağ kanattan ortasına Gonzalo Higuain'in ceza sahasında sağ ayağının ucuyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı.

90+1. dakikada Robben, Sneijder'in topuk pasıyla ceza alanına girdi. Arjantin savunmasında Javier Mascherano, kayarak yaptığı kritik müdahaleyle kaleciyle karşı karşıya kalan Robben'e şut imkanı tanımadı.

Mücadelenin normal süresi 0-0 beraberlikle sonuçlandı ve uzatma bölümüne geçildi.

2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde, 90 dakikalık normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda 4-2 yenerek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresinde olduğu gibi uzatma devreleri de üretkenlikten uzak, temposuz bir oyuna sahne oldu.

99. dakikada Hollanda'nın mücadeledeki ilk isabetli şutu geldi. Arjen Robben'in ceza sahasının dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruş, kaleci Romero'nun üzerine gitti.

Hollanda - Arjantin maçı GOLLERİ İZLE !


İlk uzatma devresi golsüz eşitlikle geçildi.

115. dakikada Arjantin mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrigo Palacio'nun yerden sekerek gelen topa yaptığı kafa vuruşu, Cillessen'de kaldı.

117. dakikada Lionel Messi'nin sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı orta, Hollanda kalesinde tehlike yarattı. Messi'nin arka direğe doğru gönderdiği ortaya Maxi Rodriguez'in gelişine yaptığı vuruşta, Cillessen meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

İkinci uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı ve mücadelenin galibi penaltı atışlarının ardından belli oldu.

Hollanda adına ilk penaltı atışını kullanan Ron Vlaar'ın vuruşunda Arjantin kalecisi Romero gole izin vermedi. Arjantin'de Lionel Messi kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Hollanda, Robben'in penaltısıyla durumu 1-1'e getirdi. Ezequiel Garay'ın sert şutuyla Arjantin bir kez daha öne geçti: 1-2. Sneijder'in penaltısında doğru köşeyi bilen Romero, Hollanda'ya bir kez daha gol izni tanımadı. Arjantin, Agüero'nun kaydettiği golle skoru 3-1 yaptı. Hollanda, Kuyt'ın golüyle farkı bire indirerek durumu 3-2'ye taşıdı. 4. penaltıyı gole çeviren Maxi Rodriguez, Arjantin'e penaltı atışları sonucunda 4-2'lik galibiyeti getirerek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Öte yandan karşılaşmayı, Türkiye Futbol Federasyonu Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ile MHK Üst Klasman Gözlemcisi ve Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır da izledi.

Stat: Sao Paulo Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

Hollanda: Jasper Cillessen, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Dk. 46 Daryl Janmaat), Dirk Kuyt, Nigel de Jong (Dk. 62 Jordy Clasie), Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie (Dk. 96 Klaas Jan Huntelaar)

Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Martin Demichelis, Marcos Rojo, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Enzo Perez (Dk. 81 Rodrigo Palacio), Ezequiel Lavezzi (Dk. 100 Maxi Rodriguez), Lionel Messi, Gonzalo Higuain (Dk. 82 Sergio Agüero)

Sarı kartlar: Dk. 45 Bruno Martins Indi, Dk. 105 Klaas Jan Huntelaar (Hollanda), Dk. 49 Martin Demichelis (Arjantin)

Hollanda - Arjantin maçı PENALTILARI İZLE !


ALANYA´DA HOLLANDALI TURİSTLER HÜZNE BOĞULDU

DÜNYA Kupası yarı final maçında Arjantin'e penaltı atışları sonunda 4-2 yenilerek finale yükselme şansını kaybeden Hollanda Milli Takımı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Hollandalı turistleri üzüntüye boğdu.


Tatilini Alanya'da geçiren Hollandalı turistler, Hollanda ile Arjantin arasında oynanan Dünya Kupası yarı final maçı için televizyonların karşısına koştu. En kalabalık ve renkli maç heyecanı ise Hollandalı turistlerin buluşma noktası Bistro Floyt Bar'da yaşandı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmayı turuncu renk formalarıyla yaklaşık 1000 kişi, barın bahçesinde kurulan büyük ekranlarda izledi. Hollanda'nın rakip kalede yakaladığı ve kalesinde yaşadığı gol pozisyonlarında Hollandalı turistler heyecan içinde takımlarını destekledi. Karşılaşmayı izleyenler zaman zaman takımları lehine tezahüratlar yaptı.


Normal süresi golsüz tamamlanan karşılaşmayı penaltı atışları sonunda 4-2 kaybeden Hollanda, ekran başındaki taraftarlarını hüzne boğdu.

2014 Dünya Kupası yarı final maçında Hollanda ile Arjantin karşı karşıya geldi. 90 dakika 0-0'lık skorla tamamlanırken, uzatmalarda da eşitlik bozulmadı. Penaltı atışları sonunda Hollanda'yı 4-2 mağlup eden Arjantin finalde Almanya’nın rakibi oldu.  
 
Arena de Sao Paulo’daki mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetti. Bu önemli karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. İlk yarının başlarında iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Hollanda ve Arjantin’in ataklarından ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.
 
İkinci yarıda da iki takımın atakları sonuçsuz kalınca karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca kazananı penaltılar belirledi. Penaltı atışlarında Hollanda'dan Ron Vlaar ve Sneijder topu filelerle buluşturamayınca Arjantin rakibine 4-2 üstünlük sağlayarak adını finale yazdırdı. Bu sonuçla Arjantin, finalde Almanya'nın rakibi oldu.
 
2014 Dünya Kupası finali Pazar günü TSİ 22.00'de Almanya ile Arjantin arasında oynanacak.
 
Öte yandan Cüneyt Çakır, karşılaşma boyunca sergilediği başarılı performansla otoritelerden tam not alırken, Türkiye'nin de gururu oldu. Ayrıca Hollanda’da Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli Dirk Kuyt maçın başından sonuna kadar forma giydi.

Arjantin basını kaleci Romero'yu kahraman ilan etti      

Arjantin, Dünya Kupası'nda 24 yıl aradan sonra gelen finali kutlarken, penaltı atışlarında Hollandalı futbolculardan Vlaar ve Sneijder'in şutlarını kurtaran kaleci Sergio Romero ülkesinde kahraman oldu.

Arjantin basınının internet sayfalarında yer alan manşetlerde Romero kahraman ilan edildi. "Clarin" gazetesi, "Romero penaltıların kahramanı oldu: Arjantin, Almanya ile finalde" başlığını atarken, "Arjantin tarihindeki 5. Dünya Kupası finalini oynayacak. 1978 ve 1986'da kazandı, 1930 ve 1990'da kaybetti. 24 yıl sonra yeniden final" diye yazdı.

"El dia" gazetesi "Arjantin, penaltılarda bir mekanik portakal yedi ve Dünya Kupası'nda finale çıktı. Romero kahraman oldu" ifadelerini kullandı. "La Nacion" gazetesi de "Tarihle yeni bir randevu" başlığı altında, "Romero penaltıların kahramanı oldu ve Arjantin finalde. 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda final oynayacak milli takım, Almanya'ya karşı her şeyini koyarak zaferi arayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Pagina 12" gazetesi "Acı çektik ve ulaştık" başlığını atıp, "Çok eşit ve taktik yanı çok ağırlıklı olan bir maçta Arjantin ve Hollanda birbirine üstünlük kuramadı ve penaltılara gidildi. Romero iki penaltı kurtardı, Maxi Rodriguez sonunu getirdi. Robben'ın golünü önleyen Mascherano büyük bir maç çıkardı. Şimdi pazar günü Maracana'da Almanya'ya karşı" diye yazdı.

"Cronica" gazetesi ise 1990 yılındaki Dünya Kupası'nda Arjantin'in kalesinde olan Sergio Goycochea'ya atfen Romero için "Yeni Goyco" başlığını kullandı. Buenos Aires kentinin gazetesi "Eğlenin gençler. Arjantin, Hollanda'dan çok daha iyiydi ve penaltılara gitmeden kazanmaya layıktı. Penaltılar ise daha güzeldi, hepsi golünü attı. Şimdi finali kutla" ifadelerini öne çıkardı.

Bu arada televizyon yorumculuğu yapan Arjantin'in efsane futbolcusu Diego Maradona da "Almanya 4 yıl öncesinden çok farklı. İyi oynuyor, tek bir pas hatası bile yapmıyor. İyi ayakları var" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, maç sonrası Arjantin televizyonuna konuşan Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Alejandro Sabella, Almanya'ya karşı oynayacakları final maçı için "Size söz veriyoruz her şeyimizi ortaya koyacağız. Kazanabilmek için yüzde 100'ü vereceğiz" dedi.

Alçak gönüllük ve çalışmayla buraya geldiklerini dile getiren Sabella, "Çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok zor bir maç oldu. Kapalıydı. Uzatmalarda kazanabilirdik ama bu bir Dünya Kupası maçı, normal" diye konuştu.

Hollanda ve Arjantin'in İstanbul başkonsolosları,  yarı final maçını birlikte izledi

Hollanda ve Arjantin'in İstanbul başkonsolosları, iki ülke arasında oynanan 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçını birlikte izledi.

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde kurulan iki dev ekrandan maçı izleyenler arasında; Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter'in yanı sıra Almanya, İspanya, Macaristan ve Panama'nın İstanbul başkonsolosları ile Kosta Rika Fahri Konsolosu Serhan Süzer, Kasımpaşaspor'un Hollandalı oyuncuları Ryan Babel ve Ryan Donk ile 850 civarında Hollanda vatandaşı yer aldı.

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Schuddeboom, futbol karşılaşmalarının birleştirici yönü olduğu için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Schuddeboom, karşılaşmayı Hollanda'nın 2-1 kazanacağı yönünde tahminde bulundu.

Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Pfirter ise karşılaşmayı parti havasında izlediklerini ifade ederek, maçı Arjantin'in 1-0 kazanacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Başkonsolosluktan yapılan açıklamada, Hollanda Kralı Willem Alexander'ın eşi Kraliçe Maxima'nın Arjantin asıllı olması dolayısıyla Hollanda kraliyet ailesi için maçın öneminin çok daha büyük olduğu belirtildi.

Dünya Kupası başladığından beri Hollanda'nın maçlarının Hollanda Sarayı'nın bahçesindeki dev ekrandan izlendiği ve şimdiye kadar yaklaşık 4 bin 500 kişinin ağırlandığı bildirildi.