19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Howard ülkeyi 'savunmasız' bıraktı!

Yaptığı kurtarışlarla Dünya Kupası tarihine geçen ve adı 'Savunma Bakanı'na çıkan ABD'li kaleci Tim Howard, milli takım kariyerine bir yıl ara verdiğini açıkladı

22 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Howard ülkeyi 'savunmasız' bıraktı!

Dünya Kupası'nın yıldızları arasında yer alan Everton kalecisi Tim Howard ilginç bir karara imza attı. Brezilya'daki turnuvada ülkesi ABD'nin ikinci turda Belçika ile yaptığı mücadelede 16 kritik kurtarışa imza atan deneyimli file bekçisi, Dünya Kupası rekoru kırarak tarihe geçmişti. Ardından ulusal kahraman ilan edilen oyuncuyu ABD Başkanı Obama ve Pentagon da arayarak tebrik etmiş, oyuncunun adı 'ABD Savunma Bakanı'na çıkmıştı.

Ancak başarılı file bekçisi ani bir kararla milli takım kariyerini dondurduğunu açıkladı. Howard, "12 yıldır ülkemden uzakta deniz aşırı olarak futbol hayatımı sürdürüyorum. Bu yüzden ailemle vakit geçirmekte sıkıntı yaşadım. Şu aşamada aileme karşı bu sorumluluğu almak çok önemli" dedi. ABD Milli Takımı Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann da Howard'ın bir sonraki yılın eylül ayına kadar kendileriyle birlikte olmayacağını, kendisinin de gerekli izni verdiğini belirtti.