19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İstanbul BŞB - Fenerbahçe maçında iki gol vardı!

Fenerbahçe haftalardır sürdürdüğü amansız takibini ligin 32. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediye'ye yenilerek hayalkırıklığı ile kapattı. Sarı lacivertliler Beşiktaş'ın üst üste 2 haftada aldığı galibiyetlerle de Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını zora soktu.

5 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İstanbul BŞB - Fenerbahçe maçında iki gol vardı!
Ligde kalma mücadelesinde çok kritik maçlara çıkan İstanbul BB ise genç oyuncusu Ömer Can ve Mehmet Topuz'un kendi kalesine attığı gollerle hayati önemde bir 3 puan alarak ligde kalma yolunda umutlarını yeşertti.

Karşılaşma sonunda Fenerbahçeli futbolcuların üzüntülü olduğu görülürken İstanbul Büyükşehir Belediyeli oyuncular teknik ekipleriyle beraber mutluluk yumağı oluşturdu.

Öte yandan karşılaşmanın 64. dakikasında sarı kart gören Cristian Baroni cezalı duruma düştü. Baroni önümüzdeki hafta Kadıköy'de oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

DEVLER LİGİ İÇİN AMANSIZ MÜCADELE

Fenerbahçe bu mağlubiyet sonrasında ligi 2. sırada bitirerek şampiyonlar ligi'ne katılma şansını da zora soktu. Fenerbahçe'nin mağlubiyeti ve ezeli rakibi Beşiktaş'ın son 2 haftada aldığı galibiyetler sonrası iki takımın arasındaki puan farkı da 3'e düştü. İki takım arasındaki ikili averajda ise Fenerbahçe'nin üstünlüğü var.



İSTANBUL BŞB - FENERBAHÇE

STAT: Atatürk Olimpiyat
SAAT: 20.00
HAKEM: Bülent Yıldırım
YAYIN: Lig TV 2

İSTANBUL BŞB: Eduardo, Can, Efe, Zayatte, Ekrem, Tayfun, Ömer Can, Zeki, Tevfik, Holmen, Barros
YEDEKLER: Oğuzhan, Serhat, Edin Visca, Vinicius, Zenke, Enver, Tom
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

FENERBAHÇE: Mert, Mehmet Topuz, Bekir, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre, Cristian, Stoch, Sow, Webo
YEDEKLER: Volkan, Yobo, Recep, Semih, Salih, Orhan, Caner
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman



Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta teknik direktör Aykut Kocaman kadroda sakatlıklar ve yorgunluk nedeniyle değişiklikler yaptı.

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına, hafta içinde Benfica ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyla çıktı.

Portekiz'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Volkan Demirel, Yobo, Salih Uçan ve Caner Erkin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yedek soyundu. Benfica maçında sakatlanan Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Kuyt ile Ziegler ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de ayrıca, sakatlıkları bulunan Serdar Kesimal ve Meireles ile Krasic, Sezer Öztürk ve genç oyuncu Beykan Şimşek de maç kadrosuna giremedi.

-Webo ve Mehmet Topal ilk 11'de-

Sarı lacivertlilerde kart cezalısı oldukları için Benfica maçında forma giyemeyen Mehmet Topal ve Webo, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde geçen hafta Kayserispor maçında ilk 11'de oynayan Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Stoch ve Mehmet Topuz da bu akşam yine ilk 11'de yer aldı.

-Emre sahalara döndü-

Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Emre Belözoğlu, ligde 5 hafta sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 26. haftasında, 17 Mart 2013'te Medical Park Antalyaspor ile yapılan maçta sakatlanan Emre, ligde Akhisar Belediyespor, Orduspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor karşılaşmalarında forma giyemedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli oyuncu, yaklaşık 1,5 ay sonra ligde forma giydi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, çok sayıda eksik olmasına karşın Milos Krasic'i İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kadroya almadı.

Ligde geçen hafta yapılan Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Krasic, Benfica ile deplasmanda yapılan karşılaşmanın ardından bu akşam da 18 kişilik kadroya giremedi.

-Taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi-

Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına fazla ilgi göstermedi.

Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sarı lacivertli taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi takımlarına tezahüratlarla destek verdi.

-Kafile güvenlik önlemleriyle stada geldi-

Fenerbahçe kafilesi, geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

Sarı lacivertli takımı taşıyan otobüse 5 çevik kuvvet minibüsü, polis araçları ve motosikletli polisler eşlik etti.

Kafile, Galatasaray'ın Sivasspor ile karşılaştığı Türk Telekom Arena'nın önündeki yoldan geçerek Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

-60. resmi maç-

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla 2012-2013 sezonunda 60. resmi maçına çıktı.

Sarı lacivertliler, bu sezon TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı 59 resmi maçta 32 galibiyet, 15 beraberlik ve 12 yenilgi aldı.

-Webo eski takımına karşı ilk kez oynadı-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Pierre Webo, eski takımına karşı ilk kez oynadı.

Webo, sezonun ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmişti. Sarı lacivertli takımın 2-1 kazandığı karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek golü Webo'dan gelmişti.

-İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 6 değişiklik-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise geçen haftaki Sivasspor maçının 11'inden 6 değişiklikle sahaya çıktı.

Sivasspor maçında ilk 11'de oynayan Oğuzhan Bahadır, Tom Silva ve Zenke yedek soyunurken, Metin Depe ile sarı kart cezalısı olan Mahmut Tekdemir ve Doka kadroda yer almadı.

Bu oyuncuların yerlerine Eduardo, Can Arat, Efe İnanç, Tevfik Köse, Ömer Can Sokullu ve Tayfun Pektürk, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de oynadı.