26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İşte Mert'in sırrı

Alt yapıda 13 yaşındayken Mert’le çalışmaya başlayan Şimşek, “Penaltı işi stratejidir. Rakibi topa vurmadan önce hareket etmez, son ana kadar bekler. 1,96 boyunda ama çok çabuk. Ceza sahasına hakimdir. Onu iyi kaleci yapan esas bu unsurlar. Sadece penaltı kurtarması değil” dedi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte Mert'in sırrı
Volkan Demirel’in cezası yüzünden forma giyemediği TFF Süper Kupa’daki Galatasaray ile Süper Lig’de oynanan Torku Konyaspor ve Eskişehirspor maçlarında Fenerbahçe kalesini koruyan Mert Günok, ortaya koyduğu performansla herkesin alkışını topladı.

Formuyla formaya ciddi biçimde aday olan 24 yaşındaki genç file bekçisi özellikle Torku Konya ve Eskişehirspor maçlarında kurtardığı penaltılarla dikkat çekti. Fenerbahçe forması altında kurtardığı penaltı sayısını 4’e çıkaran Mert’i bugünlere getiren isimlerin başında sarı-lacivertli takımın eski kaleci antrenörü Yavuz Şimşek geliyor.
Milliyet’e konuşan Şimşek, üzerinde büyük emeği bulunan eski öğrencisi Mert’in penaltılardaki başarısı için, “Bu bir staratejidir. Mert penaltılarda son ana kadar bekler. Önceden hareket etmez. Bu sayede başarılı oluyor” dedi.

‘Hem uzun hem çabuk’

Fenerbahçe alt yapısında 13 yaşında Mert ile çalışmaya başlayan Yavuz Şimşek, “Mert 1,96 boyunda. Uzun boyuna rağmen çok çabuk. Çizgiye bağlı kalmaz. 18’e kadar çıkar, topu almaya çalışır. Mert özel antrenmanlar yaparak kendini geliştirmeye devam ediyor. Penaltı kurtarmak ise bir strateji işi. Kimisi bir köşe belirler, oraya gider. Mert ise son ana kadar bekliyor. Rakipten önce hareket etmiyor. Penaltı kurtaran kaleci iyi kaleci demek değildir. Mert’in penaltı dışında saydığım birçok özelliği var. Esas onu iyi kaleci yapan bu unsurlar. Penaltı kurtarması değil” ifadelerini kullandı.

Şampiyon yapmıştı

Son olarak Eskişehirspor maçında usta oyuncu Necati Ateş’in penaltısını kurtaran Mert bir önceki hafta Konya önünde Thorvaldsson’nun vuruşunu çıkardı.

2010-2011 sezonunda Trabzonspor ile oynanan maçta Gustavo Colman’ın penaltı vuruşunda gole izin vermeyen Mert, bu sayede Fenerbahçe’yi ikili averajda liderliğe taşımış ve şampiyonlukta çok büyük pay sahibi olmuştu. Genç file bekçisi sarı-lacivertli takımın geçen sezon Sivasspor’la oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında Erman Kılıç’ın penaltı atışını da kurtarmıştı.