26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Itoudis: Türk basketbolseverler çok şanslı

CSKA Moskova Başantrenörü Itoudis, 'Türk basketbolseverler, Obradovic-Ivkovic rekabetini izleyeceği için çok şanslı' dedi.

1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Itoudis: Türk basketbolseverler çok şanslı
Rusya'nın ünlü basketbol takımı CSKA  Moskova'nın başantrenörü Dimitris Itoudis, Türkiye Basketbol Ligi'ni Avrupa'nın  en iyi ligi olduğunu söyledi.
 
Geçen hafta düzenlenen Uluslararası Gloria Cup Basketbol Turnuvası  için İstanbul'da bulunan Itoudis, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
Geride bıraktığımız sezon Türkiye'de Banvit'i çalıştıran Yunan  antrenör, bu sezon Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Ülker ile Dusan  Ivkovic'in başantrenörlüğüne geldiği Anadolu Efes arasında ilginç bir rekabet  yaşanacağını ifade etti.
 
Yunan ekibi Panathiniakos'ta 1999-2012 yılları arasında Obradovic'in  yardımcılığını yapan Itoudis, her iki başantrenörü de yakından tanıdığını  anlatarak, "Türk basketbolseverler, Obradovic-Ivkovic rekabetini izleyeceği için  çok şanslı. Sadece bu koçlar da değil, diğer antrenörler de çok kaliteli.  Basketbolseverler, bu maçlardan ve rekabetten keyif alsınlar. Obradovic ve  Ivkovic çok kariyerli hocalar. Çok iyi ve kaliteli bir rekabet olacaktır" diye konuştu.
 
"THY Avrupa Ligi çok zor olacak" 
 
İlk başantrenörlük deneyimini Türkiye'de yaşayan ve sezon başında CSKA  Moskova'nın yolunu tutan Yunan başantrenör, THY Avrupa Ligi'nin bu sezon çok zor  olacağını kaydetti. Avrupa'nın en iyi takımlarının yer alacağı organizasyonda Türk  takımlarınında favoriler arasında yer aldığını ancak daha sezon başı olduğu için  yorum yapmanın erken olacağını işaret eden Itoudis, "THY Avrupa Ligi'nde çok iyi  takımlar var. Çok zorlu bir lig olacak. Daha yolun çok başındayız. Dörtlü final  için bir şey söylemek adına daha çok erken. Sezon içinde sakatlıklar ve  sıkıntılar olabilir. Bir favori belirlemek için çok erken" ifadelerini kullandı.
 
"Avrupa'nın en iyisi" 
 
Türkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en sert ve en iyi ligi olduğunu  vurgulayan Yunan çalıştırıcı, "Bu sene ben yokum ama çok değerli hocalar olacak.  Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa'nın en iyi ve en sert ligi. Fenerbahçe Ülker,  Galatasaray Liv Hospital, Banvit, Türk Telekom, Anadolu Efes ve diğer takımlar.  Hepsi çok kaliteli. Geçen yıllara göre daha da iyi bir lig olacaktır" şeklinde  konuştu. Özellikle Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'le transferde adı geçen  Sırp yıldız oyuncusu Milos Teodosic'i de değerlendiren Itouids, "Buraya  geldiğimde kendisine ihtiyacım olduğunu söyledim. O da kendini buraya ait  hissediyor. Teodosic'e Türkiye'den herhangi bir teklif gelmedi" şeklinde  sözlerini tamamladı.