26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Justin Carter Galatasaray'da!

Uşak Sportif'in ABD'li oyuncusu Justin Carter Galatasaray'a transfer oldu.

AA28 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Justin Carter Galatasaray'da!

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Uşak Sportif'in ABD'li oyuncusu Justin Carter Galatasaray Liv Hospital'a transfer oldu. 

Uşak Sportif Kulüp Başkanı Arif Akçakaya AA muhabirine yaptığı açıklamada üç sezondur Uşak Sportif forması giyen 27 yaşındaki ABD'li forvetin, iki kulüp arasında yapılan görüşmelerin ardından bugün transferin gerçekleştiğini söyledi.

Carter'in Galatasaray Liv Hospital'e transferinin ardından takıma takviye yapmak istediklerini kaydeden Akçakaya, "Bilindiği gibi federasyonun getirdiği transfer yasağı var. Öncelikle transfer yasağının kaldırılması için gerekli çalışmayı yapacağız, ardından Carter'in yerine oyuncu almak istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Justin Carter'a oynadığı süre boyunca gösterdiği katkı için teşekkür ediyoruz. Yeni kariyerinde başarılar diliyoruz" dedi.

Galatasaray'dan transfer açıklaması

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Justine Carter'ın transferi için kulübü Uşak Sportif'le anlaştıklarını ancak oyuncuyla henüz anlaşma sağlayamadıklarını söyledi. 

Özyer, yaptığı açıklamada, "Justine Carter'ın transferiyle ilgili olarak Uşak Sportif'le anlaştık, ancak oyuncuyla henüz anlaşma sağlayamadık. Bu durumlarda oyuncu ve menajerinin de teklife olumlu karşılık vermeleri önemli. Şu aşamada oyuncu ayağında henüz anlaşma sağlanamadı" diye konuştu. 

Carter ve menajerinden haber beklediklerini vurgulayan Özyer, "Kendilerine kısa bir süre verdik. Olumlu dönüş yapmazlarsa, eski oyuncumuz Jamont Gordon'u kadromuza katacağız" dedi. 

Galatasaray Liv Hospital'ın 2012-2013 sezonu şampiyonluğunda önemli katkısı bulunan isimlerden olan Gordon, 2013-2014 sezonu başında yaşadığı çapraz bağ sakatlığı nedeniyle sözleşmesinin feshedilmesinin ardından başka bir takımda oynamamıştı.