25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Fenerbahçe Kadıköy'de şölen yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının açılış maçında lider Fenerbahçe Gaziantepspor'u konuk etti...

25 Ekim 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe Kadıköy'de şölen yaptı
Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda konuk ettiği Gaziantepspor'u Emenike ve Sow golleriyle yıkarak liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren Gaziantepspor kalesinde golü aramaya başladı. Fenerbahçe atakları karşısında zor anlar yaşayan Gaziantepspor savunması üst üste hatalar yaptı.

Rakibini önde karşılayarak hataya zorlanayan Fenerbahçe, savunmada zaman zaman aksaklıklar yaşamaya başladı. F.Bahçe'ye Gaziantepspor kontra ataklarla karşılık verse de sonuç alamadı.

GOL 15.DK (EMENIKE): Fenerbahçe maçın başından itibaren aradığı golü Emmanuel Emenike ile buldu. Cristian'ın sert şutunda kaleci Serdar'dan dönen topu rakibinden söküp alan Alper'in kale sahasına ortasında Emenike kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu:1-0. Sarı-lacivertliler baskılı oyunu sonrasında golü de bulmuş oldu. Emenike bu sezonki ikinci golüne imza attı.

Golden sonrada atakları kesmeyen Fenerbahçe, ikinci gol için Gaziantepspor kalesine yüklenmeye devam etti. Baskıyı rakip alana iyice yıkan Fenerbahçe golü de buldu. Sarı-laciverlilerde bu kez sahneye çıkan isim Sow oldu.

GOL 39.DK (SOW): Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Caner ceza sahası sol çaprazındaki Cristian'a çıkardı. Brezilyalı yerden arka direğe gönderdiği topu Sow ağlara gönderdi:2-0.

Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında ilk yarıyı Emmanuel Emenike ve Moussa Sow'un golleriyle 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Gaziantepspor biraz daha istekli başlasada Fenerbahçe baskılı oyununu sürdürmeye devam etti. Skor avantajı ile ikinci 45 dakikaya başlayan sarı-lacivertliler, baskının yanında savunmada da emniyeti elden bırakmamayı tercih etti.



Rakibinin top yapmasına izin vermeyen Fenerbahçe, Gaziantepsporlu oyuncuları yarı alanına hapsetti.

Gaziantepspor 75. dakikada Stilic farkı 1'e indirmeyi başardı. Böylece kırmızı-siyahlılar ilk yakaladığı tehlikeli atağınıda gole çevirmiş oldu.

GOL 75.DK (STILIC): Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanına yapılan ortada Turgut Doğan topu kafasıyla Stilic'e indirdi ve Stilic'in sert şutu ağlarla buluştu:2-1.

Gaziantepspor beraberlik için Fenerbahçe kalesine yüklendiği sırada kalesinde 3. golü gördü. Sarı-kırmızlılarda bir kez daha sahneye çıkan isim Emenike oldu.

GOL 85.DK (EMENIKE): Salih Uçan, ceza alanı içi sol çaprazında rakibinden müthiş sıyrılıp pasını penaltı noktası yakınlarındaki Emenike'ye gönderdi ve Emenike'nin sert şutu ağlarla buluştu:3-1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrılarak liderliğini devam ettirdi.



***

FENERBAHÇE - GAZİANTEPSPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20.00
HAKEM: İlker Meral
YAYIN: Lig TV

FENERBAHÇE: Volkan, Egemen, Bekir, Mehmet Topal, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Cristian, Alper, Kuyt, Sow, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GAZİANTEPSPOR: Serdar, Ekrem, Kecojevic, Stankevicius, Şenol, Cenk, Orhan, Medunjanin, Turgut, Traore, Muhammet
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun