18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Kaka, ABD'ye mi gidiyor?

Kaka'nın yakın çevresi, Amerika'dan gelen transfer tekliflerini doğrularken; kulüp yönetimi, Brezilyalı yıldızın transferi konusunda farklı düşüncelerle çakalanıyor.

1 Mart 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kaka, ABD'ye mi gidiyor?
New York Red Bulls Yönetimi, Real Madrid forması giyen Kaka'nın transferi için ikiye bölündü.

Real Madrid'de 1.5 senedir forma şansı bulamayan Kaka için devreye giren kulüplerden biri de New York Red Bulls oldu. Fakat, Goal.com'un edindiği bilgiye göre, kulüp yönetiminin bir kısmı Brezilyalı yıldızın transfer edilmesine yaşından dolayı şiddetle karşı çıkarken, bir kısmı da Kaka'yı takıma kazandırmak istiyor.

Kaka'nın kardeşi Digao, transfer olasılığı hakkında "Bu soruya cevap vermesi oldukça zor. Futbol çok hızlı değişiyor. Daha önce New York'da yaşamış biri olarak Amerika'da futbolun son dönemde ciddi anlamda geliştiğini söyleyebilirim. Kaka'nın Amerika'da oynamak gibi bir hayali var ve umarım gerçek olur." sözleriyle Kaka'nın Amerika'ya transfer olma ihtimalini kuvvetlendiren açıklamalarda bulundu.

Fakat, kulüpten bir yetkili özellikle Rafael Marquez örneğini vererek "Rafa Marquez transferinin bilet satışlarına en ufak bir etkisi olmadı. Dahası takıma da pozitif bir katkı sağlayamadı." dedi ve birçok yöneticinin yaş probleminden dolayı transfere temkinli yaklaştığını açıkladı.

Red Bulls Sportif Direktörr Andy Roxburgh ise "Eğer ekstra oyuncu hakkımızı kullanırsak hücum oyuncusu alacağımızı düşünüyorlar. Belki de stopere ihtiyacımız var. Transferde atacağımız adımlar tamamen takımın ihtiyacına göre belli olacak. Eğer ciddi anlamda birine ihtiyacımız varsa, bir mevkide eksiğimiz varsa neden olmasın? Fakat ihtiyacımız olmadığını düşünürsek, acele hareket etmeyeceğiz. Geçen sene finale çıkan takımlardan biri ekstra oyuncu hakkını kullanmamıştı." diyerek transferle ilgili net bir bilgi vermekten kaçındı.

Son olarak MLS'in her türlü oyuncu için çekici bir lig olduğunu vurgulayan turnuvanın Oyunculardan ve Turnuvalardan Sorumlu Direktör Yardımcısı Lino DiCuollo, "Dünyadaki bütün futbolcuların MLS'te herhangi bir kulübe transfer olma ihtimali var. David Beckham ve Thierry Henry buraya geldiğinde 31 yaşındaydı. Bu da söylediğimin doğruluğunu kanıtlar nitelikte." dedi.

Kaka, bu sezon La Liga'da sadece 10 maçta forma giyebildi.