19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Beşiktaş 0-0 Arsenal

Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Beşiktaş Atatürk Olimpiyat stadında Arsenal'le karşılaştı.

19 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Beşiktaş Atatürk Olimpiyat stadında Arsenal'le karşılaştı.
 
Karşılaşmanın ilk yarısına hızlı bir şekilde başlayan Beşiktaş ilk yarım saatlik dilimde konuk ekip Arsenal'e karşı büyük bir üstünlük kurdu. İlk dakikadan itibaren temsilcimiz Beşiktaş girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 golsüz sona erdi. Karşılaşmanın henüz başında Demba Ba santra çizgisinden topu Arsenal kalesine gönderdi ancak Arsenal kaleceisi topa son anda müdahele etti ve olası bir golü son anda engelledi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına dah kontrollü başlayan Arsenal ilk yarıya oranla daha çok toplya oynayan taraftı. Temsilcimiz Beşiktaş Demba Ba ve Olcay Şahan ile Arsenal kalesinde oldukça tehlikeli pozisyonlar yakalamasına rağmen bir türlü skoru değiştirecek golü bulamadı ve karşılaşma 0-0 golsüz berabere sona erdi. 
 
 
 
Maç sonucu
 
BEŞİKTAŞ:0
ARSENAL:0
Maçtan dakikalar
1'Maçın hakemi ilk düdüğü çalıyor ve karşılaşmaya Beşiktaş başlıyor.
 
1' Karşılaşma adeta golle başlıyordu. Santra vuruşunun hemen ardından kaleci Wojciech Szczesny'nin ileride olduğunu gören Demba Ba kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Szczesny son anda bu şutu kurtarmayı başarıyor.
 
5'Mustafa Pektemek'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan topu Demba Ba'ya aktarmak isterken Arsenal savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.
 
10'Sağ kanattan topla birlikte hızlı bir şekilde atağa kalkan Alexis Sanchez ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Olivier Giroud'a veriyor. Giroud yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor, top Pedro Franco'dan dönüyor.
 
13'Alexis Sanchez'in pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Santi Cazorla'nın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
 
16'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Alexis Sanchez geçiyor. Alexis'in ortası ile ceza sahası içerisinde buluşan Olivier Giroud'un kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
22'Mathieu Debuchy'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Alexis Sanchez'in yerden ortası Ramon Motta'ya çarpıp kornere çıkıyor.
 
26'Arsenal'in sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Alexis Sanchez geçiyor. Alexis'in ortasını savunmamız kafayla uzaklaştırıyor.
 
29'Demba Ba'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mustafa Pektemek hiç bekletmeden yerden pasını altıpasa hareketlenen Veli Kavlak'a veriyor. Veli Kavlak bu pası istediği şekilde kontrol edemiyor ve top kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.
 
32'Mustafa Pektemek'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Veli Kavlak'ın gelişine çektiği şut kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.
 
41'Savunmadan seken topla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı'nın gelişine yerden çektiği şut kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.
 
45'Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor.
 
46'Hakem karşılaşmanın ikinci yarısını başlatan düdüğü çalıyor ve karşılaşmaya konuk ekip Arsenal başlıyor.
 
53'Sağ kanattan Alexis Sanchez hızlı bir şekilde atağa çıkmak istiyor ancak Ramon Motta yaptığı faulle Alexis Sanchez'i yere düşürüyor ve karşılaşmanın hakemi Ramon Motta'ya sarı kart gösteriyor.
 
54'Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde sağ kanatta Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından Aaron Ramsey sarı kartla cezalandırılıyor.
 
55'Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Veli Kavlak'a kayarak sert müdahalede bulunan Mathieu Flamini sarı kart görüyor.
 
62'Sağ çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı'nın şutu savunmadan dönüyor, topla ceza sahası yayı dışında buluşan Olcay Şahan'ın gelişine yerden çektiği şut bir kez daha Arsenal savunmasından dönüyor.
 
68'Alexis Sanchez yerden pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Mathieu Debuchy'e veriyor. Son çizgide topla buluşan Mathieu Debuchy hiç bekletmeden pasını penaltı noktasına yakın bir bölgede bulunan Olivier Giroud'a veriyor. Giroud'nun gelişine çektiği şut savunmamızdan dönüyor.
 
84'Ersan Gülüm'ün pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta'nın ortası çok yüksekten gidiyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.
 
88'Temsilcimiz Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Mustafa Pektemek'in yerine Cenk Tosun'u oyuna alarak kullanıyor.
 
90' Hakem karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor ve maç golsüz berabere bitiyor.