19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Kralların sporu' polo, İstanbul'da tanıtıldı

Dünyada 'kralların sporu' diye bilinen polonun Türkiye'ye tanıtımı amacıyla İstanbul'da bir toplantı düzenlendi.

14 Eylül 2012 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Kralların sporu' polo, İstanbul'da tanıtıldı
İstanbul Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen toplantıya US Polo Assn. Dünya Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) David Cummings ile polonun Türkiye'ye gelmesinde öncülük eden Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan katıldı.

Ünlü moda markası US Polo Assn.'nin CEO'su Cummings, kendisinin de her fırsatta polo oynadığını söyleyerek, 'Bu spor yüzyıllardır pek çok ülkede oynanıyor. US Polo Assn.'nin resmi markası olarak bu geleneği devam ettirmekten mutluyuz. Polo sporunun kültür mirasını korumak için Aydınlı Grup gibi global iş ortaklarımızın polo etkinlikleri düzenlemesi bizi gururlandırıyor. Türkler yüzyıllar önce bu sporu oynamış. Bu sporun ilk kez Türkiye'de oynanacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

Aydınlı Grup Genel Müdürü Özkan ise, Türkiye'nin biniciliğe önem veren bir ülke olduğunu ve bu sporun ilk tohumunu atmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

'Biniciliğe önem veren ülkemizi bu sporla tanıştırmak için büyük bir adım atıyoruz. Türkiye'nin ilk polo maçının oyuncu kadrosunda, aynı zamanda iyi bir sporcu olan David Cummings de var. Yarın modayla sporu birleştireceğiz.'

İstanbul Atlı Spor Kulübü'nde yarın oynanacak polo müsabakasında US Polo Assn. Takımı ile İtalya'nın La Mimosa takımı karşılaşacak.

Bu arada, iki takım sporcuları maneje çıkarak, yarınki maç için kısa süreli bir antrenman yaptı.

Arena polo karşılaşması için İtalya'dan 18 at getirilirken, sporcular 4 periyot oynanacak müsabakanın her devresinde at değiştirecek.

-Polo sporu-
Polo, safkan at üzerinde 4'erli iki takım oyuncularının, ellerindeki özel oyun sopalarıyla 10 santimetre çapındaki bir topa vurmalarıyla oynanıyor.

Biniciler atı sürerek bir küçük beyaz plastik veya ağaç topu, uzun tutamaklı sopa yardımıyla rakip takımın kalesinden içeri atmaya çalışırlar. Geleneksel polo sporu 274 metre uzunluğunda ve 146 metre genişliğindeki çim saha üzerinde oynanıyor.

Polonun, bir modern çeşidi ise arena polo olarak adlandırılıyor ve kapalı sahada veya açık havada oynanıyor. Oyun alanı daha küçük olan arena polo, her bir takımda yer alan üç oyuncu ile oynanıyor ve şişirilebilen deri top kullanılıyor. Arena polo maçı genellikle altışar dakikalık dört devreden oluşuyor.