25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kupa finalinde Çeçenistan boykotu

Rusya Kupası finalinin Çeçenistan’ın başkenti Groznıy’de oynanacak olması finalist CSKA Moskova’nın taraftarlarını ikiye böldü. Taraftarların bir kısmı final maçını boykot etmeye çağrıda bulunurken diğer bir kesim bu davranışı anlamsız buldu.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kupa finalinde Çeçenistan boykotu
Rusya Kupası finalinde CSKA Moskova ile Anji Mahaçkala takımı Çeçenistan’ın başkenti Groznıy’de karşı karşıya gelecek. Karşılaşmanın Çeçenistan’da oynanacak olmasına karşı çıkan bazı CSKAlı taraftarlar resmi sitelerinden maçı boykot etme ve Groznıy kentine gitmeme çağrısında bulundu.

Taraftarlar CSKA RBworld sitesinden yayınladıkları bildiride, “Takımımızı destekleyemeyeceğimiz için üzgünüz. Ancak, Kafkasya bölgesindeki takımların deplasmanına gitmeyi boykot ediyoruz. Tüm taraftarları da boykota katılmaya davet ediyoruz. Takımımıza şimdiden başarılar.” denildi. Bu mesajın altına Yaroslavka, RBW, Jugend, Gallant Steeds ve Shady Horse gibi taraftar grupları imzasını attı.

Öte yandan, CSKA Moskova takımının resmi taraftar grubu Sporseverler Kulübü’nden yapılan açıklamada boykota karşı oldukları bildirildi. Sporseverler Kulübü Başkanı İvan Ulyanov’un yaptığı açıklamasında, “Kesinlikle bu kararı desteklemiyoruz. Maça gideceğim ve gitmek isteyen taraftarlara da yardımcı olacağız.” diye konuştu.

Rusya Kupası finali 1 Haziranda Çeçenistan’ın başkenti Groznıy’deki Ahmat Arena Stadyumu’nda oynanacak.