23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Lucescu el yaktı

Galatasaray’ın İtalyan hocayı gönderme tazminatı 9 milyon euro. Mircea Lucescu’nun Shakhtar Donetsk’le olan 1 yıllık sözleşmesinin fesih bedeli ise 4 milyon euro. Senelik 5 milyon euro isteyen Luci’nin Cim-Bom’un başına geçmesi toplam 18 milyon euro’yu buluyor.

Vedat Yangın24 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Lucescu el yaktı

MANCİNİ’NİN YERİNE DÜŞÜNÜLEN RUMEN ÇALIŞTIRICININ MALİYETİ 18 MİLYON EURO

G.SARAY’DA Fatih Terim’in Başkan Ünal Aysal tarafından görevden alınması sonrası takımın başına getirilen Roberto Mancini’nin tahtı daha sezon bitmeden sallanıyor. Her ne kadar Sarı-Kırmızılı yönetim İtalyan hocanın arkasında olduğunu açıklasa da futbol camiasında Mancini’nin sezon sonunda gönderileceği yerine ise daha önce Cim-Bom’a lig şampiyonluğu ve Avrupa Süper Kupası kazandıran Mircea Lucescu’nun adı geçiyor.

Mancini’nin aklı tazminatta

Ancak Aslan’ın Roberto Mancini’yi gönderip Mircea Lucescu’yu takımın başına getirmesinin faturası el yakacak cinsten. Zira ilk yıl için 3.5, sonraki her sene için 4.5’ar milyon euroya imza atan Mancini’nin gönderilme tazminatı 9 milyon euroyu buluyor. Ukrayna’daki savaş ortamı nedeniyle G.Saray’a yeşil ışık yakan Lucescu’nun Shahktar Donetsk’le olan 1 yıllık sözleşmesini fesih bedeli ise 4 milyon euro tutuyor.

Transfer bütçesi etkilenecek

Ukrayna’da senelik 5.5 milyon euro kazanan Luci’nin G.Saray’a da 5 milyon euro gibi bir rakama “Evet” diyebileceği belirtiliyor. Bu durumda Ünal Aysal yönetimi, hoca operasyonunu gerçekleştirirse kasasından ilk etapta 18 milyon euro (Yaklaşık 54 milyon lira) çıkacak. Bu durumda gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için büyük uğraş veren Cim-Bom’un transfer bütçesi bir hayli düşecek.