9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Lutfi Arıboğan: Yeni Fenerbahçe yönetimi...

Galatasaray CEO'su Lutfi Arıboğan, Beyaz TV'de Fenerbahçe'nin kendisi hakkındaki açıklamalarına cevap verdi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Lutfi Arıboğan: Yeni Fenerbahçe yönetimi...
İşte Lutfi Arıboğan'ın açıklamaları:

"YALAN VE İFTİRA"

"Etik Kurulu’na baskı yapmam mümkün değil. Öncelikle bu durum tarzım değil. Saygın bir Etik Kurulu’muz var. Saygın üyeleri var. Böyle bir şeye müsaade etmezler. İddialara cevabı Etik Kurulu verecektir. Etik Kurulu ile buluşma söz konusu değil. Kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak için yapılan yalan ve iftiradır. Uzun yıllar bir dostumun otelinde tesadüfi karşılaşma oldu. Yalan yanlış duyarak bu hale getiriyor olabilirler. Onun zamanlamasını da hatırlamıyorum. Ama tahmin ediyorum ki ikinci Etik Kurulu raporu verilmesi sonrası bir dönemdi."

"ÇOK KOMİK VE İRONİ VAR"

"İkinci Etik Kurulu raporu malum kişiyi temiz çıkaran bir rapor hazırlamıştı. Ben Etik Kurulu’nu adı geçen şahsın temiz çıkması için mi tehdit etmişim? Konuyu hukukçularım takip edecek. Çok komik ve ironik bir durum."

"BAZI ŞAHISLARIN AKIL SAĞLIĞINDAN ŞÜPHE ETMEK GEREK"

"Koskoca UEFA Türkiye’de rapor yazdırıp altına imza atar mı? Aslında Türkiye futbolda toparlanma sürecine girsin diye dua ediyoruz ama bazı şahısların artık akıl sağlığından şüphe etmek gerektiğini düşünüyorum. Bunlar komple teorilerini de aşan, sağlıklı ruh haliyle yapılmış iddialar değil. Onlara acil şifalar diliyorum."

"YENİ GELECEK FENERBAHÇE YÖNETİMİ..."

"Fenerbahçe camiası Galatasaray camiasının ezeli rakibi ebedi dostudur. Gelip geçici insanların bu dostluğu bozmasına hiçbir yönetici müsaade etmez. Tahmin ediyorum ki ileride yeni Fenerbahçe Yönetim Kurulu, hem Galatasaray hem diğer rakipleriyle daha sağlıklı ilişkiler kuran bir yapıda olacaktır."

"AYDINLAR SÜRECİ MÜKEMMEL YÖNETTİ"

"Mehmet Ali Aydınlar dönemi süreci mükemmel yönetmiştir. Oluşan üst düzey kaosun içerisinde bir model oluşturmuştur. Türk futbolunun hem adaletli sonuçlar alınacağı hem varsa suçluların cezalandıracağı hem de Türk futbolunun sportif ve ekonomik bölümünün zarar görmeyeceği modelini oluşturup UEFA’ya kabul ettirmiştik. Bir takım mekanizmalar bunu geri teptirdiler, kısmet böyleymiş. Dönüp dolaşıp o noktaya gelmek zorundalar. Onun dışında bir model yoktu."

"FENERBAHÇE LEHİNE KARARLARDA İMZAM VAR"

"Benim UEFA’ya bir telkinim olduğu iddiaları söz konusu değil. Ben etik ve dürüst bir insanım. Süreci etkilememe adına yalanlara dahi cevap vermedim. Bugünden sonra her bu tarz problemin cevabı belgeli olacak."

İNTERNETTE YAYINLADIĞIMIZ BELGE NASIL GİZLİ OLABİLİR?

"O dönem ki Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararın UEFA’ya bildirilme durumu hakkında ise; Başkanvekili ve Genel Sekreter yetkileri bende olduğu için imza yetkilerine sahiptim. O yazı Türkiye ve diğer takımların lehine olan bir yazıdır. O yazıda diyor ki; Türkiye’de savcısının gizlilik konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle belgeler üzerinde çalışma yapılamıyor. Kişi ve kulüplerin sportif yargılanması için savunmalarının alınması gerekir. Gizlilik sürdüğü müddetçe biz bu yargılamayı yapamayız. Gizliliğe rağmen yargılamayı yapmaya kalkarsak Türk Ceza Kanunu’na göre hapis cezasıyla yargılanırız. Gizliliğin kalkmasını bekliyoruz. Ben de bu kararı kendi imzamla UEFA’ya bildirdim. Adil ve hukuken hata yapılmayacağını UEFA’ya bildirdik. Bunu gizli bir belge olarak lanse ediyorlar. Bizim internette yayınladığımız belge nasıl gizli olabilir? Onlar konuştukça ben belge çıkarmaya devam edeceğim. Ortada gizli belge yok. UEFA’ya verilen her belge onların talep ettiği belgeler. UEFA kademeli olarak tüm belgeleri istedi. Ama gizlilik varken bizim tarafımızdan hiçbir belge vermedik. Her şey gizlilik kalktıktan sonra UEFA’nın talebiyle gönderildi. Kurumlarda imza yetkililerin gönderdiği yazılar o kişilerin özel mektupları yoktur. O imza temsil nedeniyle atılır. Kurumsal nitelik taşır."