24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kartal'a komşu yarası! Avantaj son dakikada kaçtı

Uefa Avrupa Ligi C grubu ilk maçında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Asteris ile 1-1 berabere kaldı.

18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 UEFA Avrupa Kupası'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu ilk maçında Yunan temsilcisi Asteras Tripolis'i ağırladı.
 
32. dakikada Gökhan Töre'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan temsilcimiz, karşılaşmanın 88. dakikasında Parra'nın golüne engel olamayınca 1 puana razı oldu.
 
MAÇTAN DAKİKALAR

1' Maç Asteraslı futbolcuların vuruşu ile başlıyor.

4' Asteras'ın kazandığı köşe vuruşunda topun başına Rolle geçiyor.Rolle'nin ortaladığı topu Tolga rahat bir şekilde kontrolü altına alıyor.

8' Sol çaprazdan kazanılan köşe vuruşunda topu başına Oğuzhan geçiyor.Oğuzhan'ın güzel vuruşu üst direğe çarpıp kale çizgisi üstüne düşüyor. Boşta kalan topu Asteraslı futbolcular kornere uzaklaştırıyor.

14' Mustafa'nın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Veli direkt olarak kaleyi düşünüyor. Ancak Veli'nin şutu az farkla auta çıkıyor.

17' Sol kanatta Motta çizgiye kadar taşıdığı topu ceza sahası içine kesiyor. Motta'nın kestiği top Mustafa'nın dizinden sekip Olcay'ın önünde kalıyor. Olcay ceza sahası içinde kaleye plase bir vuruş yapıyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

22' Sol kanatta topla buluşan Panteliadis yerden ortasını Badibanga'ya yapıyor. Ancak bu orta Badibanga için hızlı bir top oluyor ve auta çıkıyor.

26' Zisopoulos, Oğuzhan'ın pas hatası ile Beşiktaş yarı sahasında topa sahip oluyor. Çalımlar ile Beşiktaş ceza sahası içine giren Zisopoulos yerden yumuşak bir vuruş yapıyor top az farkla sol direk yanından auta çıkıyor.

33' Oğuzhan'ın topuk pası ile topla buluşan Gökhan Töre, ceza sahası önü sol çaprazından güzel bir şut çekiyor ve top direğin içine çarparak ağlar ile buluşuyor.

35' Asteras Tripolis'te sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Rolle geçiyor. Rolle'nin ortasını Atiba kafası ile uzaklaştırıyor.

36' Sağ çaprazda topla buluşan Cenk yerden bir pas ile ceza sahasında bulunan Olcay'ı topla buluşturmak istiyor ancak Zisopoulos topa kayarak bir müdahalede bulunuyor. Zisopoulos uzaklaştırmak istediği top ceza sahası içinde bulunan Oğuzhan'ın önünde kalıyor. Topun gelişine vuruş yapan Oğuzhan'ın şutu az farkla auta çıkıyor.

45' Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

46' İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların vuruşu ile başlıyor.

49' Zisopoulos'un pası ile sol kanatta topla buluşan Panteliadis'in ortasında top ceza sahasındaki  Barrales'e geliyor ancak Barales topu iyi kontrol edemiyor ve Motta araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

53' Motta'nın pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Olcay'ın yerden çektiği şutta top az farkla auta çıkıyor.

59' Oğuzhan'a yaptığı sert müdahale sonrası Asterisli futbolcu Mazza hakem tarafından uyarılıyor.

61' Necip Uysal'ın pasında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, arka direkteki arkadaşı Oğuzhan'a güzel bir orta açıyor ancak Oğuzhan aynı güzellikte bir vuruş yapamıyor topu ıskalıyor ve top auto gidiyor.

69' Dakikalar 69'u gösterdiğinde yeni transfer Arjantli yıldız Jose Sosa, Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna giriyor.

73' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Sosa ceza sahası dışında bulunan Gökhan Töre'ye pas çıkarıyor. Topla buluşan Gökhan sol çaprazdan sert bir vuruş yapıyor. Ancak top Asteris kalecisinde kalıyor.

88' GOL! Asteras Tripolis, Facundo Parra'nın attığı golle skorda dengeyi sağlıyor. Asteras Tripolis'in sol kanattan geliştirdiği atakta Martin Rolle'nin havadan gönderdiği pasla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Facundo Parra'nın gelişine çektiği şutta top maalesef ağlarımızla buluşuyor.

90' Hakem maçı bitiren son düdüğü çalıyor. Ve maç 1-1 eşitlik ile sona eriyor.