24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Fırtına son saniyede esti!

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Metalist'i son saniyelerde bulduğu gol ile 2-1 mağlup etti.

18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Fırtına son saniyede esti!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Metalist'i son saniyelerde bulduğu gol ile 2-1 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, L Grubu'nda ilk maçında bu gece Metalist Kharkiv'i 2-1 yendi.

Trabzonspor'un ilk golünü dakika 25'te Constant kaydetti. Ev sahibi ekibin beraberlik golünü ise ikinci yarı dakika 61'de Gomenyuk attı. 

Temsilcimizin ikinci golünü dakida 90'da Papadopoulos attı ve Trabzonspor 3 puanı hanesine yazdırdı. 

 

METALİST-TRABZONSPOR

METALİST: 1

TRABZONSPOR: 1

GOLLER:  25' Kevin Constant (Trabzonspor), 62' Volodymyr Gomenyuk (Metalist)

1' Karşılaşmaya ev sahibi Metalist Kharkiv başlıyor.

2' Pshenychnykh'in sol kanattan yaptığı ortayı Trabzonspor defansı tehlike oluşmadan uzaklaştırıyor.

9' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Constant geçiyor. Constant'ın etkisiz ortasını Metalist kalecisi rahatlıkla kontrol ediyor. 

12' Sol kanatta topla buluşan Waris rakibinden güzel bir çalım ile sıyrılıyor.Topu rakip kaleye kadar taşıdıktan sonra Cardozo ile bir ver kaç denemesi yapıyor ancak Waris'ten önce Metalisli oyuncu  Krasnoporov araya girerek müdahalesini yapıyor ve topu uzaklaştırıyor.

15' Hızlı kullanılan serbest atış sonrası topla buluşan isim Sefa Yılmaz oluyor. Sefa Yılmaz ceza sahası içindeki Oscar Cardozo'ya yerden sert bir orta yapmak istiyor ancak Cardozo'dan önce Gueye araya girerek topu uzaklaştırıyor.

18' Orta sahada topla buluşan Waris, tek pasla ceza sahası içine hareketlenen Cardozo'yu topla buluşturmak istiyor ancak Metalist savunması topu uzaklaştırıyor.

25' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Sefa Yılmaz geçiyor. Sefa Yılmaz düzgün ortasında ceza sahasında boşta kalan Constant iyi yükselip güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderiyor.

28' Bolbat ve Jaja verkaçlar ile Trabzonspor ceza sahası önünde kadar geliyor ancak Trabzonspor defansı tehlike daha fazla büyümeden atağı yok etmeyi başarıyorlar.

33' Ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına Xavier geçiyor ancak vuruşu Trabzonspor barajından dönüyor.

39' Xavier'in ara pası ile ceza saha içi sağ çaprazında topla buluşan Villagra, yerden sert bir vuruş yapıyor ancak Onur Kıvrak yatarak bir müdahale yapıyor ve topa sahip oluyor.

40' Zeki Yavru'dan kaptığı topla hızlı bir atak başlatan Xavier, pasını sol kanattan bindirme yapan Jaja'ya oynuyor. Jaja üç kişi arasından sıyrılmayı başararak tekrardan Xavier ile oynuyor. Xavier'in direk dibine yaptığı harika plase vuruşu Onur Kıvrak aynı güzellikle kornere çeliyor.

45' Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. Trabzonspor soyunma odasına 1-0 üstünlük ile gidiyor.

46' İkinci yarı Trabzonsporlu futbolcuların vuruşu ile başlıyor.

47' Başlama vuruşunun hemen ardından Consantın hatalı pası ile topla buluşan Jaja ceza sahasına girmeden sert bir vuruş yapıyor ancak top farklı şekilde auta çıkıyor.

49' Sağ kanattan kazanılan serbest atışta topun başına Jaja geçiyor.Jaja kötü bir orta yapıyor ve top auta çıkıyor.

57' Trabzonspor'un bu sezonki flaş transferi Cardozo yerini bir diğer yeni transfer Yatabare'ye bırakıyor.

61' Villagra'nın sağ kanattan yaptığı ortayı arka direkte Kobin kafası ile kale önüne doğru yolluyor kale önünde çok yakın mesafeden kafa vuruşunu yapan Gomenyuk topu ağlara gönderiyor.

70' Maçta ki ilk sarı kartı golün sahibi Constant görüyor.

75' İkinci yarıda etkili ve daha atak olan taraf Metalist.

77' Mehmet Ekici'nin pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Yatabare dar açısına rağmen vuruşunu yapıyor ancak top Metalist kalecisinde kalıyor.

82' İki takımda aynı dakika içerisinde oyuncu değişiklikleri yapıyor.

85' Xavier'in kullandığı serbest vuruşta top Trabzonspor savunmasından sekiyor ve Torsiglier'nin önünde kalıyor. Torsiglier kaleye sert bir vuruş yapıyor ancak top auta gidiyor.

90' İkinci yarıya en az 3 dakikalık oynanmamış süre eklendi.

90' Ve hakem son düdüğü çalıyor. Trabzonspor son saniyede bulduğu golle Metalist deplasmanından 3 puanı alıyor.