23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Oyunu durdurup 2 dakika taktik anlattı

Mancini'nin Çaykur Rizespor maçının uzatma bölümündeki değişiklikleri büyük şaşkınlık yarattı!

3 Mart 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Oyunu durdurup 2 dakika taktik anlattı
Galatasaray Rize'de 4 dakikalık uzatmada galibiyet golü ararken, İtalyan hocanın 2 ayrı anda oyuncu değişikliği yapıp maçı 2 kez durdurması ve tercih ettiği isimler tartışma yarattı...

Galatasaray, Rize'de kaybettiği 2 puanla lider Fenerbahçe'nin 6 puan gerisine düşerken, bir deplasmanda daha oynanan kötü futbolun yanı sıra Mancini'nin uzatmadaki oyuncu değişiklikleri de tartışma yarattı.

Karşılaşmada ilk oyuncu değişikliğini skor 1-0'ken Sneijder'i kerana alıp Sabri'yi sahaya sürerek yapan İtalyan teknik adamın son 2 değişikliği, pek çok futbolseveri şaşırttı.

Galatasaray, Rizespor'un 86. dakikada beraberliği yakalamasının ardından galibiyet golü aramaya başladı. Oyunda normal süre geride kalırken hakem maça 4 dakika ilave etti. Artık Galatasaray adına 3 puanı almak için önünde 4 dakika vardı.

İşte tam bu esnada Mancini tartışılacak bir karara imza attı. İtalyan teknik adam uzatmaları oynanan maçta önce Alex Telles'i oyundan alıp yerine Izet Hajrovic'i soktu.

Bu değişikliğin ardından oyun yeniden başladı ancak bir süre sonra Mancini'den bir oyuncu değişikliği daha geldi. Galatasaraylı oyuncular saniyeleri sayararak galibiyet golü arıyor ama Mancini oyuncu değişikliği yaparak süreden yiyordu. Bu kez oyuna giren isim Emre Çolak, oyundan çıkan isim ise Selçuk İnan'dı...

Ve Mancini'nin bu beklenmedik değişiklik hamlelerinin ardından 4 dakika da sona erdi ve Galatasaray, Rize'de 1 puana razı oldu.

Tecrübeli hocanın değişiklikleri şu eleştirileri topladı:

* OYUNU 2 KEZ DURDURDU: İki değişikliği aynı anda yapmadı, maçın 2 kez durmasına neden oldu. Mancini belki burada hakemin oyuna 30'ar saniyeden 1 dakika eklemesini umuyordu ama bu gerçekleşmedi. Zaten Türkiye'de pek çok maçta hakemler buna dikkat etmiyor. İtalyan teknik adam bunu bilmese de Tugay kerimoğlu tarafından uyarılabilirdi.

* DURAN TOP USTALARINI ÇIKARDI: Duran toplarda usta Selçuk İnan ve Alex Telles'i çıkardı. Bu iki oyuncunun yerine Izet Hajrovic ve Emre Çolak'ı soktu. Zaten bir diğer duran top ustası Sneijder'i daha skor 1-0'ken oyundan almıştı.

* SAHAYA UZUN OYUNCU SÜRMEDİ: Oyuna aldığı iki oyuncu da uzun boylu değildi. 1.69'luk Emre'nin yanı sıra 1.77'lik Hajrovic de olası bir duran topta kafayla gol atma potansiyelleri düşük oyunculardı. Ama her hava topunda etkili olabilecek 1.93'lük Ceyhun Gülselam kenarda oturuyordu.

* EMRE'YE 1-2 DAKİKA İÇİN TAKTİK ANLATTIRDI: Emre Çolak oyuna girdiğinde geriye sayılı saniyeler kalmışken takım arkadaşlarına Mancini'nin taktik değişikliklerini anlatarak vakit geçirdi.




Kaynak: NTV