25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mihriban'ın hedefi dünya şampiyonluğu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen 6. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Açık Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda pentatlonda gümüş madalya kazanan Mihriban Kaya, bundan sonra dünya şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

27 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mihriban'ın hedefi dünya şampiyonluğu
Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora bir yıl önce antrenörü Gülizar Bozlak Şahin'in teşvikiyle 'Engelleri Sporla Aşalım' projesi kapsamında başladığını ve katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik elde ettiğini belirtti.

Antrenörüne çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Kaya, 'İlk yarışmamda istediğimi aldım ama daha ileriye gitmek istiyorum' diye konuştu.

Kaya, haziran ayında Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak dünya şampiyonası hazırlıklarına başladıklarını ifade ederek, 'Herkes önümüzdeki yarışmada ne yapacağıma bakıyor. 'Mihriban Avrupa ikincisi olmuş, bir sonraki yarışmada da birinci olur' diyorlar. Ben de onları mahcup etmek istemiyorum' dedi.



Antrenörünün çok büyük desteğini gördüğünü anlatan Kaya, 'Onun sayesinde belli bir yere geldim ama durmayacağım, devam edeceğim. Hedefim dünya şampiyonu olmak. Bunun için elimden geleni yapacağım' ifadesini kullandı.

Antrenör Gülizar Bozlak Şahin ise Mihriban'ın uzun atlama, yüksek atlama, 60 metre engelli, gülle atma ve 800 metre koşusundan oluşan pentatlonda önemli başarı gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Biz Avrupa ikinciliğini unuttuk, önümüzdeki şampiyonalara bakıyoruz. Önümüzde dünya şampiyonası gibi ciddi bir organizasyon var. Buradan altın madalyayla dönmek istiyoruz. Disiplinli ve çok iyi şekilde çalışıyoruz. Mihriban'ı dünya şampiyonu olarak göreceğimize inanıyorum.'