19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mısır'da taraftar yasağı kısmen kaldırıldı

Kahire ve İskenderiye oynanan lig maçlarını 10 bin, diğer kentlerdeki karşılaşmaları 5 bin taraftar izleyebilecek.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Mısır'da taraftar yasağı kısmen kaldırıldı
Mısır Premier Ligi'nde 3 sezondur devam eden taraftar  yasağı kısmen kaldırıldı.
 
Mısır Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, İçişleri  Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izniyle 14. haftası oynanan Mısır  liginde statlara taraftar alımına kısıtlamalı olarak yeniden başlanacak.
 
Alınan karar gereği, Kahire ve İskenderiye şehirlerinde oynanan  maçlara 10 bin, diğer kentlerdeki karşılaşmalara 5 bin taraftar girebilecek. Buna  karşın El Ehli, Zamalek, El İttihad, İsmaili, El Masri ve Damanhur takımlarının  taraftar yasağı ise devam edecek.
 
El Ehli ile El Masri arasında Port Said Stadı'nda 1 Şubat 2012'de  oynanan, 74 kişinin ölümü ve birçok taraftarın yaralanmasıyla sonuçlanan  karşılaşmanın ardından ülkede taraftarların statlara girişi yasaklanmıştı. "Port  Said Stadı faciası" olarak futbol tarihine geçen olayda, El Masri taraftarları,  maç öncesi ve sonrasında sahaya girerek rakip takım futbolcularına saldırmıştı.  Çıkan arbedenin ardından bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe vermiş,  bazıları ise stat dışında güvenlik güçleriyle çatışmıştı.
 
Facianın ardından Mısır Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla,  2011-2012 Mısır Premier Ligi'nin kalan maçları ertelenmiş, sonrasında da iptal  edilmişti.
 
Olayların yaşandığı tarihten bu yana taraftarların ülkede yalnızca  milli maçlara ve Mısır'ın temsil edildiği uluslararası karşılaşmalara girmesine  izin veriliyordu.