16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Partizan Beşiktaş maçında atılan goller ve özet anlatımı

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde önemli bir galibiyet elde etti. BJK, Partizan'a attığı 4 golle ilk galibiyetini alarak, puanını 5'e çıkardı.

24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Partizan Beşiktaş maçında atılan goller ve özet anlatımı
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Sırp temsilcisi Partizan'ı 4 gol atarak 4-0 gibi net bir skor ile mağlup etti.
 
Maça etkili başlayan Beşiktaş 18. dakikada Veli Kavlak'ın harika golü ile 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikasında Demba Ba'nın ayağından bir gol daha bulan Beşiktaş soyunma odasına 2-0 üstün gitti.
 
İkinci yarıya da etkili başlayan Beşiktaş dakikalar 52.'yi gösterdiğinde Oğuzhan Özyakup ile skoru 3-0'a getirdi. Bu golün hemen ardından 54. dakikada maçın etkili isimlerinden olan Gökhan Töre farkı 4'e çıkaran isim oldu.
 
Beşiktaş bu galibiyet ile C grubunda üçüncü maçlar sonunda puanını 5'ye çıkarırken Sırp temsilcisi Partizan ise 1 puanda kaldı.

POZİSYONLAR NASIIL GELİŞTİ?

18' Ceza sahası dışında topu kontrol eden Veli, kaleyi gördüğü gibi yaklaşık 20 metreden şutunu çekti. Kalecinin yapacak hiçbir şeyi yok! Beşiktaş, Partizan deplasmanında 1-0 öne geçti.
 
45' Oğuzhan'ın pasında ceza sahasına giren Olcay, topu sol tarafta bekleyen Demba Ba'ya ortaladı. Ba topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla fileleri havalandırarak farkı 2'ye çıkarttı.
 
52' Olcay'ın pasında Gökhan Töre ceza sahasında topla buluştu. Gökhan, Oğuzhan ile duvar pası yapmak istedi ancak Oğuzhan pası aldığında önünde bir boşluk buldu ve şık vuruşuyla farkı 3'e çıkarttı.
 
54' Demba Ba'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Töre, plase vuruşuyla kaleciyi mağlup etti!
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
1'  Zorlu mücadeleye temsilsimiz Beşiktaş başlıyor. 
 
5' Necip iki Partizanlı oyuncudan sıyrılarak sağ taraftan Demba Ba'ya orta açtı ancak daha önce savunma araya giriyor ve topu uzaklaştırıyor.
 
7' Partizan Belgrad ekibi sağ kanattan Andrija Zivkovic ile maçın ilk köşe vuruşunu kullanıyor. Penaltı noktası üzerine gelen topa müdahele etmek isteyen Vojislav Stankovic, Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.
 
13' Sağ tarafta topla buluşan Gökhan, topu soluna çekiyor ve sol ayağıyla harika bir şut çıkarıyor. Kaleci Lukac uzanarak topu kornere çeliyor.
 
14' Hızlı gelişen Partizan atağında Lazovic'i çekerek durduran Olcay, sarı kart görüyor.
 
18' GOL! Ceza sahası dışında topu kontrol eden Veli, kaleyi gördüğü gibi yaklaşık 20 metreden şutunu çekiyor. Kalecinin yapacak hiçbir şeyi yok! Beşiktaş, Partizan deplasmanında 1-0 önde.
 
23' Orta sahada top kapma mücadelesinde Pedro Franco'nun Danko Lazovic'e müdahelesinde hakem Paolo Silvio Mazzoleni faul düdüğünü çalıyor.
 
29' Gökhan Töre direğe takılıyor! Topu kontrol ettikten sonra kendisine şut açısı arayan Gökhan, kaleyi gördüğü gibi sol ayağıyla şık bir vuruş yapıyor ancak top direkten geri dönüyor!
 
31' Motta'nın sert müdahalesi sarı kart görmesine sebep oluyor.
 
36' Partizan gole yaklaştı. Sol taraftan Stevanovic'in ortasına altıpas üstündeki Skuletic vurdu. Tolga harika bir refleksle topu kornere çeldi.
 
45' GOL! Oğuzhan'ın pasında ceza sahasına giren Olcay, topu sol tarafta bekleyen Demba Ba'ya ortalıyor. Ba topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla fileleri havalandırıyor ve farkı 2'ye çıkartıyor.
 
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Partizan'lı oyuncuların vuruşu ile başlıyor. 
 
52' GOL! Olcay'ın pasında Gökhan Töre ceza sahasında topla buluştu. Gökhan, Oğuzhan ile duvar pası yapmak istedi ancak Oğuzhan pası aldığında önünde bir boşluk buldu ve şık vuruşuyla farkı 3'e çıkarttı.
 
54' GOL! Beşiktaş gole doymuyor! Demba Ba'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Töre, plase vuruşuyla kaleciyi mağlup ediyor!
 
75' Rakip yarı alanın ortasında topla ilerlemek isteyen Atiba Hutchinson, Branko Ilic'in arkadan müdahelesine maruz kalıyor. Hakem Paolo Silvio Mazzoleni bu pozisyonda sarı kartına başvuruyor.
 
83' Ceza sahasının solunda kazanılan serbest vuruşta topun başına Kerim Frei geçiyor. Kerim Frei'ın direk kaleye gönderdiği top kalenin sağından auta gidiyor.
 
87' Orta saha da top kapma mücadelesinde Sasa Markovic, Ramon Motta'ya faul yapıyor.