25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Partizan kolay kaybetmiyor

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Sırp ekibi Partizan, bu sezon oynadığı 17 maçta sadece 1 kez yenildi. Kadrosunda geçmişte Türkiye'de forma giyen Ilic ve Drincic'in bulunduran siyah-beyazlılarda, Beşiktaş maçı öncesi tek eksik orta saha oyuncusu Brasanac.

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Partizan kolay kaybetmiyor
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nin  üçüncü haftasında yarın konuk olacağı Sırbistan'ın Partizan takımı, sezon  başından bu yana sergilediği başarılı performansla göze çarpıyor.
 
Sırp ekibi bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı 17 maçta sadece 1 kez  yenildi. Partizan, bu karşılaşmalarda 13 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. 24  gol atıp 5 gol yediği ligde 8'de 8 yaparak yoluna kayıpsız devam eden  siyah-beyazlılar, 24 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Partizan, son olarak  geçen hafta Kızılyıldız karşısında derbi maçta 1-0 galip gelmeyi başardı.
 
Sırbistan Kupası'nda ilk turu geçen Belgrad ekibi, bu sezonki tek  yenilgisini UEFA Avrupa Ligi'nde aldı. Avrupa kupasında ilk hafta İngiliz ekibi  Tottenham Hotspur ile sahasında 0-0 berabere kalan Sırp temsilcisi, ikinci  maçında deplasmanda Yunanistan'ın Asteras takımına 2-0 yenildi.
 
Partizan, bu sezon evinde oynadığı 7 maçta ise yenilgi yüzü görmedi.
 
Tek eksik Brasanac 
 
Beşiktaş maçı öncesi Partizan'ın tek eksiği orta sahada görev yapan  Darko Brasanac. 23 yaşındaki futbolcu, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 aydır forma  giyemiyor. Sakatlığı sebebiyle üst üste 3 maç kaçıran Niola Drincic ise  Kızılyıldız derbisinde ilk 11'de sahaya çıkarak takımını yalnız bırakmadı.
 
Yaş ortalaması 24,5 olan Partizan, genç kadrosuyla da ön plana  çıkıyor. Takımın en tecrübeli oyuncusu ise bir dönem Galatasaray'da forma giyen  36 yaşındaki Sasa Ilic. Siyah-beyazlı formayı giyen Drincic de bir süre  Gaziantepspor'da top koşturmuştu.
 
Sırp futbolunun iki ekol kulübünden biri 
 
1945 yılında kurulan Partizan, Kızılyıldız ile birlikte Sırbistan  futbolunun en başarılı takımlarından biri olarak dikkati çekiyor. Partizan, 6 sezonluk şampiyonluk serisinin ardından geçen yıl  Kızılyıldız'ın gerisinde ikinci sırayı alarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı  elde etti. Son yıllarda maddi sorunlarla boğuşan siyah-beyazlı ekip, play-off  eleme turunda Azerbaycan'ın Neftçi takımını 3-2 ve 2-1'lik galibiyetlerle saf  dışı bırakarak gruplara kaldı.
 
UEFA Avrupa Ligi tarihinde 104 maça çıkan Partizan, 41 galibiyet, 21  beraberlik, 42 mağlubiyet aldı. 1965-1966 sezonunda final oynadığı o zamanki  adıyla UEFA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (UEFA Şampiyonlar Ligi) 95 maç  oynayan Sırp ekibi, 36 galibiyet, 21 beraberlik elde etti, 38 defa mağlup oldu.  Partizan'ın UEFA Kupa Galipleri Kupası'ndaki 12 maçlık karnesinde ise 4  galibiyet, 1 beraberlik, 7 mağlubiyet bulunuyor.
 
Türk takımlarıyla bir kez eşleşti 
 
Daha önce bir kez Türk takımlarıyla eşleşen Partizan, 2008-2009  sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda Fenerbahçe ile  karşılaştı. Sarı-lacivertlilerle sahasında 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar,  deplasmanda 2-1 yenilerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.
 
Tarihi şampiyonluklarla dolu 
 
Partizan, lig tarihinde 25 kez şampiyonluk yaşamayı başardı. Siyah-beyazlılar 26 şampiyonluğa sahip Kızılyıldız'ın bir adım  gerisinde bulunuyor. Partizan, lig kupasında ise 12 kez mutlu sona ulaştı.
 
Sırp temsilcisi maçlarını başkent Belgrad'daki 32 bin 710 kişi  kapasiteli Partizan Stadı'nda oynuyor.
 
Kadro 
Sırp teknik direktör Marko Nikolic yönetimindeki
Partizan'ın kadrosu şu şekilde:
Kaleci: Zivko Zivkovic, Filip Kljajic, Milan Lukac (Sırbistan)
Defans: Vladimir Volkov (Karadağ), Miroslav Vulicevic, Nemanja Petrovic, Vojislav Stankovic, Lazar Cirkovic, Branko Pauljevic, Miroslav Bogosavac, Miladin Stevanovic, Branko Ilic, Milos Ostojic (Sırbistan)
Orta saha: Predrag Luka, Darko Brasanac, Nikola Ninkovic, Andrija Zivkovic, Sasa Lukic, Sasa Markovic, Sasa Ilic, Ivan Petrovic, Nenad Marinkovic, Nikola Gulan, Danilo Pantic (Sırbistan), Nikola Drincic, Petar Grbic (Karadağ)
Forvet: Nemanja Kojic, Danko Lazovic, Petar Skuletic, Ivan Saponjic (Sırbistan), Ismael Beko Fofana (Fildişi Sahili). 
 
(Milliyet)