19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Pınar Karşıyaka kupa için sahada

İzmir'de düzenlenen FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Finali'nde finale yükselen Pınar Karşıyaka, yarın Rusya'nın Krasnye Krylia ekibine karşı kupa mücadelesine çıkacak.

27 Nisan 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Pınar Karşıyaka kupa için sahada
Karşıyaka Spor Salonu'ndaki organizasyonda Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg'u 66-62'lik skorla saf dışı bırakan yeşil-kırmızılı ekip, yarın saat 19.00'da oynanacak final karşılaşmasında Fransa'dan BCM Gravelines Dunkerque'yi eleyen Rus ekibi Krasyne Krylia ile karşılaşacak.

Pınar Karşıyaka rakibini mağlup etmesi durumunda Avrupa'da kupa kazanan 3. Türk takımı olacak.

Türk takımlarından Anadolu Efes 1996'da Koraç Kupası'nı kazanmış, Beşiktaş ise geçen yıl Avrupa Challenge Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştı.

-Avrupa'da 97. randevu-

Avrupa kupalarında ilk kez final oynayacak Pınar Karşıyaka, 1975-1976 sezonunda Koraç Kupası'nda başladığı Avrupa macerasında yarın 97. maçına çıkacak.

Avrupa'da 96 maçta 45 galibiyet ve 51 yenilgi alan Pınar Karşıyaka, 7579 sayı üretirken, potasında 7564 sayı gördü.

Yeşil-kırmızılı ekip, bu müsabakaya kadar Rus temsilcileriyle oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

Avrupa Challenge Kupası 2010-2011 sezonunda çeyrek finalde Spartak Saint Petersburg'la karşılaşan yeşil-kırmızılı ekip, her iki maçta rakibine yenildi. Aynı kupada bir sezon sonra 16'lı final grubunda BK Triumph'la karşılaşan Pınar Karşıyaka, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.

-Krasnye Krylia-

Dörtlü finalin en güçlü ekiplerinden Rus temsilcisi Krasnye Krylia, 5. kez katıldığı kupada 2010'da finalde Almanya'dan BG Göttingen'e 83-75 yenilerek ikinci oldu.

Avrupa'da son 16 maçını kayıpsız geçen Krasnye Krylia, bu sezon son 16 turu K Grubu'nda TOFAŞ'ı iki maçta da mağlup etmişti.

Pınar Karşıyaka'nın eski oyuncusu Andre Smith'in de forma giydiği Krasnye Krylia takımı sadece 5 sezon oynanan "EuroCup Challenge" kupasını 2007'de müzesine götürdü.

-"Adımızı tarihe yazdırmak istiyoruz"-

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Mutlu Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını, yarın Krasnye Krylia'yı yenerek adlarını Türk basketbolu ve Karşıyaka tarihine yazdırmak istediklerini söyledi.

Tek amaçlarının kalan 40 dakikayı mutlu bir şekilde tamamlamak olduğunu dile getiren Altuğ, şunları kaydetti:

"Dünkü karşılaşmada uzun süredir maç yapmadığımız için biraz zorlandık. Ancak yarın daha iyi bir oyun oynayıp, kupayı alacağımıza inanıyorum. Biz ilk baştan beri Karşıyakalıların bayraklarını çıkarmasını söylemiştik. Zaten bayraklar çıktı artık bunu taçlandırmak istiyoruz. Finale yükselmemizin yanında camianın hep birlikte olması beni ayrıca mutlu ediyor. Camia içindeki görüş farklılıkları olabiliyor ama herkesin basketbol şubede bir araya gelmesi ve kenetlenmesi özlediğimiz bir tablo."