20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Portekiz'e Türk akını...

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile Fenerbahçe arasında, 2 Mayıs Perşembe akşamı yapılacak yarı final rövanş maçıyla ilgili, 'Geçen haftadan başlamak üzere özellikle son bir kaç günde, vize konusunda konsolosluk birimimizde inanılmaz bir yoğunluk yaşanmakta' dedi.

29 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Portekiz'e Türk akını...
Cabral, AA muhabirine, İstanbul'da oynanan yarı finalin ilk maçının oldukça heyecanlı geçtiğini belirterek, iki tarafından da birbirine yakın mücadele verdiği bu karşılaşmada sahadan gülerek ayrılan tarafın Fenerbahçe olduğunu hatırlattı.

İlk karşılaşmada aldığı galibiyet nedeniyle Fenerbahçe'yi tebrik eden Cabral, "Ben Türkiye'de Benfica'nın, Portekiz'de ise Fenerbahçe'nin kazanmasını isterdim. Ancak ilk maçı Fenerbahçe kazandı. Şimdi karşılaşmanın rövanşı Lizbon'da yapılacak. Hak edenin kazanacağı bir karşılaşma olsun istiyorum" diye konuştu.

Cabral, karşılaşmanın sonucuyla ilgili bir tahminde bulunmasının zor olduğunu vurgularken, buna karşın saha ve seyirci avantajı nedeniyle ev sahibi Benfica takımının kazanmaya daha yakın olduğu tahmininde bulundu.

-Türk taraftarların maça ilgisi-

Lizbon'da oynanacak karşılaşmaya Türk taraftarların yoğun ilgisinin bulunduğunu ifade eden Cabral, şunları söyledi:

"Geçen haftadan başlamak üzere özellikle son bir kaç günde vize konusunda konsolosluk birimimizde inanılmaz bir yoğunluk yaşanmakta. Bu bizim gördüğümüz, rakamların ufaltılmış hali. Çünkü bazı taraftarların daha önceden vizeleri var. Bunun yanı sıra karşılaşmaya diğer ülkelerden gelecek taraftarları da katarsak, Türk taraftarların oldukça kalabalık olacağını tahmin ediyoruz. Lizbon futbol şehri ve İstanbul'a benziyor. Karşılaşmayı izlemek için Portekiz'e gidecek Türk taraftarların kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerine inanıyorum."

-"O atmosfere hazır olsunlar"-

Cabral, İstanbul'da oynanan karşılaşmayı yoğun programı nedeniyle statta izlemeyemediğini, televizyondan takip etmek zorunda kaldığını söylerken, sarı-lacivertli taraftarların güçlü desteğini televizyon karşısından hissettiğini anlattı.

"Lizbon'da olacak Türk taraftarlar da İstanbul'dakine benzer bir atmosferle karşılaşacak" diyen Cabral, şöyle devam etti:

"Çok heyecanlı geçecek bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Türk taraftarlar o atmosfere hazır olsunlar. Bizim İstanbul'da hissettiğimiz kadar güçlü bir destek Benfica taraftarları tarafından bu kez Lizbon'da sağlanacaktır. Ancak sonuç ne olursa olsun, en sonunda kim tur atlarsa atlasın hiç bir şey centilmenliğin önüne geçmesin."

-Türkiye'deki Portekizli oyuncular-

Büyükelçi Cabral, Portekizli futbolcuların Türkiye'de futbol oynamalarının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Kültürlerin ve toplumların yakınlaşmasında futbolun her zaman çok önemli bir rolü olduğunu dile getiren Cabral, "Bu nedenle daha çok Portekizli oyuncunun Türkiye'ye gelmesini istiyorum. Özellikle son dönemde Portekiz'den gelen oyuncular sayesinde, Türk insanının Portekiz'e, Portekizce'ye merakı gittikçe arttı" değerlendirmesinde bulundu.

-"Türk insanının gururlu duruşu beni çok etkiledi"-

Cabral, büyükelçi olarak 1 yıldır Türkiye'de görev yaptığını anımsatarak, bu süre içinde kendisini etkileyen çok fazla durumla karşılaştığını ifade etti.

Öncelikle Türk insanını çok sevdiğini belirten Cabral, şöyle konuştu:

"Türk insanını çok seviyorum, çünkü hepsi arkadaş canlısı. Portekiz insanı ile Türk insanı arasında çok yakınlık görüyorum. Birbirlerine çok benziyorlar. Türkiye, kültürel zenginliği çok olan bir ülke. Ayrıca çok güzel bir ülkeniz var. Bunlar beni etkileyen nedenler. Ancak beni en fazla etkileyen bir başka neden var. Türk insanının gururlu duruşu beni çok etkiledi. Aynı zamanda Türkiye'nin çok önemli ve gün geçtikçe uluslararası arenada daha önemli bir hale gelişi de göz ardı edilemez tabi ki."

Büyükelçi Cabral, açıklamasının sonunda, 2 Mayıs'ta oynanacak Benfica-Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili Türkçe olarak "İyi olan kazansın" temennisinde bulundu.