19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Potada dev maç: Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker

Türkiye Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker yarın karşı karşıya gelecek. Dünyaca ünlü Sırp antrenörler Ivkovic ile Obradovic, Türkiye'de ilk kez takımlarının başında birbirlerine rakip olacak.

27 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Potada dev maç: Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker
Türkiye Basketbol Ligi'nin 13. haftasında zirveyi  ilgilendiren önemli maçta Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker yarın karşı karşıya  gelecek.
 
Anadolu Efes'in evsahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak  müsabaka saat 19.30'da başlayacak.
 
Ligde hafta içinde oynanan maçlarda Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u  73-72, Fenerbahçe Ülker ise Torku Konyaspor'u 98-61 yenmişti.
 
Türkiye Basketbol Ligi'nde 13. hafta maçları öncesi 10 galibiyet ve 2  mağlubiyeti olan Fenerbahçe Ülker liderliğe yükselirken, 9 galibiyet ve 3  mağlubiyeti bulunan Anadolu Efes ise averajla üçüncü sırada yer alıyor.
 
Ivkovic ile Obradovic'in Türkiye'de ilk randevusu 
 
Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker arasındaki yarınki dev maç aynı  zamanda iki takımın dünyaca ünlü Sırp başantrenörlerini Türkiye'de ilk kez karşı  karşıya getirecek.
 
Fenerbahçe Ülker'de ikinci sezonunu geçiren ve ilk sezonunda takımını  şampiyonluğa taşıyan Zeljko Obradovic ile sezon başında Anadolu Efes'in başına  getirilen Dusan Ivkovic, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Türkiye'de ilk kez  birbirlerine rakip olacak.
 
128. kez karşılaşacaklar 
 
Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker, yarınki maçla birlikte 128. kez  karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan resmi maçlardan 78'ini  lacivert-beyazlılar, 49'unu sarı-lacivertliler kazandı.
 
Taraflar arasında Türkiye Basketbol Ligi'nde yapılan 112 maçtan ise  68'inde Anadolu Efes, 44'ünde Fenerbahçe Ülker galip geldi.