26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Prosinecki: Beşiktaş'ı yenmek istiyoruz

Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki, Beşiktaş maçını kazanarak ligi 5'inci sırada tamamlamak istediklerini söyledi.

DHA15 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Prosinecki: Beşiktaş'ı yenmek istiyoruz
"BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNEMLİ"

Prosinecki, Melikşah Vakıf Üniversitesi'ndeki söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Pazar günü oynayacakları sezonun son lig maçı olan Beşiktaş karşılaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu, siyah beyazlı ekibin Türkiye'nin 3 büyük takımından biri olduğunu söyleyen Prosinecki, "Sezonu ilk 5 içinde kapatmak için Beşiktaş'ı yenmek istiyoruz. Bizim için önemli bir karşılaşma. Kayserili futbolseverleri sezonun son maçında yanımızda görmek istiyoruz" dedi. Prosinecki, sezonun değerlendirmesiyle ilgili bir soruya da şu cevabı verdi:

"DAHA İYİ OLACAĞIZ"

"Geriye dönüp baktığımızda, sezona iyi başlayamayan bir Kayserispor vardı. Takım kendine olan güvenini yitirmişti. Moralsiz bir takım vardı. Kendine güveni azalmış, ortada parlak olmayan bir durum söz konusuydu. 2'inci yarıya çok farklı girdik. Ancak, takımda çok kaliteli yabancılarımız bulunuyordu. Gençler de çok yetenekliydi. Onları kaynaştırıp, lig 5'inciliğine kadar yükseldik. Kesinlikle gelecek sezon daha iyi bir Kayserispor seyrettireceğiz."

"NOBRE'YLE ANLAŞTIK"

Mersin İdmanyurdu'nun golcü oyuncusu Mert Nobre'yle prensipte anlaştıklarını belirten Prosinecki, takımının golcüsü Bobo arasında bir çekişme olup olmayacağı konusundaki soru üzerine şunları söyledi:

"Bir takımda ne kadar kaliteli oyuncu çok olursa o kadar iyi olur. Başarıda öyle gelir. Nobre, uzun yıllardır Türkiye'de top oynamış, şampiyonluklar görmüş, tecrübeli bir golcü. Türkiye liglerinde belli şeyler yaşamış. Bence, Nobre'nin Kayserispor'a gelmesi doğru bir hamle. Bobo'ya gelince bizim bu sezon gol yükümüzü çekti. En çok gol atan oyuncumuz oldu. Lig uzun bir maraton. Sakatlıklar, cezalar ve hiç beklenmedik şeyler olabiliyor. O nedenle bizim kadromuzda her an imdada yetişecek oyuncularımız olmalı. Üstelik iki oyuncu arasındaki rekabet, takıma çok şeyler getirir."

"ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ"

Söyleşiye katılan Kayserisporlu Salih Dursun ise Prosinecki'nin gelecek sezonda kafasında şampiyonluk hedefinin yattığını belirtki, şöyle dedi:

"Ben, teknik açıdan değil, savaşarak öne çıkan, kalbiyle oynayan bir futbolcuyum. Taraftarın bana olan ilgisini böyle özetledikten sonra, yeni sezonda hocamızın, kafasından şampiyonluk geçtiğini biliyorum. Sezona 10 yeni oyuncuyla başlayınca ister istemez uyum sorunu yaşadık. Takım ruhunu yakaladık. Arkadaşlık ön plana çıktı. Takım oluşumu sağlandı. Bu bütünlük içinde iyi maçlar çıkarttık."

Kayserispor'un tecrübeli futbolcusu Zurap ise yakaladıkları başarının altında Prosinecki'nin katkısının önemli olduğunu söylerken şöyle devam etti:

"Kayserispor bana göre sezonu en iyi yerde kapatıyor. Prosinecki'nin takımdaki oyuncularla olan diyaloğu, başarının en büyük nedenidir. O nedenle, ligdeki çıkışımızı ve başarımızda aslan payının ona ait olduğunu vurgulamak istiyorum."

Ömer Bayram'da bu sezon Kayserispor'a Hollanda'dan transfer olduğunu belirtirken Poublo Mouche'de bu sezon zaman zaman sıkıntılar yaşadığını, gelecek sezon daha iyi bir performans sergileyeceğini ifade etti.