26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Rezaletin daniskası

Beşiktaş-Ordu maçında, kapalı tribünü copla basarak, taraftarlara saldıran R.B. isimli kişi ve 4 arkadaşı dün yakalandı ve Savcılık tarafından serbest bırakıldı. Saldırganların tribüne yöneticilerin kartıyla girdiği ileri sürüldü.

Gökhan Kılınçer29 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Rezaletin daniskası

TRİBÜNDE TERÖR ESTİREN KİŞİLER ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK İÇERİYE GİRMİŞ

SALDIRGANLAR dün yakalandı ve serbest bırakıldı. Önceki akşam oynanan Beşiktaş-Orduspor maçından sonra tribünde yaşanan kavga olayının baş faili olduğu belirlenen R.B. adlı kişi ve 4 arkadaşı dün gözaltına alındı. Kameralardan tespit edilen takım elbiseli saldırganın cebinden katlanabilir cop çıktığı protokol listesinde olmadığı ve yöneticilerden bir veya birkaçının sayesinde protokol tribününe girdiği öğrenildi.

Kıran’ın yakın dostu iddiası

Saldırganların protokol tribününden numaralı tribüne geçtiği ve saklanarak dışarı çıkarıldığı vurgulandı.Görüntülerden tespit edildikten sonra dün yakalanan ve önce savcılığa çıkarılan, daha sonra da ifadesi alınan saldırganların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. R.B isimli kişinin yöneticilerden Tamer Kıran’ın yakın dostu olduğu ve Beşiktaşlı yöneticinin kombine kartıyla stada girdiği de ileri sürüldü.

7 kişiye seyirden men cezası

R.B ile birlikte H.A., Ş.M., V.B.U. ve E.E. ile saldırıya maruz kalan Ö.B. ve İ.A. hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet ve kasten yaralamadan işlem yapılırken, ardından Savcılık kararıyla serbest bırakıldılar. Bu 5 kişi ile saldırıya uğrayan ve “müşteki şüpheli” sıfatıyla haklarında işlem yapılan Ö.B. ve İ.A.’ya seyirden men cezası verilirken, R.B.’nin üzerinden, 20. cm’lik cop çıktığı öğrenildi.

Kirtik toplantı

Fikret Orman, bugün Umre’den dönüyor. Orman’ın talimatıyla yönetim bugün toplancak. Toplantının oldukça sert geçmesi beklenirken Kartal’ın Patronu’nun Ordu maçında tribünde yaşanan olayda ihmali olduğunu tespit edeceği bazı yönetim kurulu üyelerinin istifasını istemesi tahmin ediliyor.