23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Rıdvan Dilmen: Futbol böyle bir oyun

Bursaspor ile Fenerbahçe'nini 1-1 berabere kaldığı maçı, Rıdvan Dilmen NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Rıdvan Dilmen: Futbol böyle bir oyun
Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:
 
"Fenerbahçe maçı da kazanıyordu. Son dakika iyi istop etse topu. Futbol böyle bir oyun. Fenerbahçe 1 puan aldı."
 
BURSA'DA 1 PUAN KÖTÜ DEĞİL
 
"Şimdi açık konuşalım, F.Bahçe'nin Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursa, Akhisar deplasmanı bitti. Yani ilk 7 takımdan Mersin dışında hepsini bitirdi. Bu bir avantaj tabi. Yazığın zaman, Beşiktaş deplasmanında ve Bursa deplasmanın 1 puan kötü değildir."
 
EMENİKE'NİN TERCİHLERİ YANLIŞ
 
"F.Bahçe pozisyon verdi ama direnç göstermeye çalıştı. Özellikle ikinci yarının ortalarına kadar bir tepki gösterdi. Daha sonra, Bursaspor'a dönünce oyunun yönü, İsmail Kartal da pas yapmak için Emre'yi oyuna soktu. Ancak o da olmadı. Bursaspor'un hızlı oynamak istemesi, Fenerbahçe'ye pas kullandırmadı. Hücum oyuncularında top kalmadı. Emenike Türkiye'deki en kuvvetli oyuncu. Ama Emenike ceza sahası civarında, kollektif açıdan sıfır bir oyuncu. Pas yüzdesi zayıf, oyun görüşü zayıf, pas vereceğine şut atar, şut atacağına pas atar. Tercihleri yanlış."
 
FİKSTÜR AVANTAJI
 
"Şu bir gerçek ki, Bursa'da kaybetmeyerek fikstür avantajını eline geçirdi. Önümüzdeki 6 haftaya baktığımızda, Fenerbahçe'nin 4 maçı içeride. Bu arada rakipleri de kendi aralarında oynayacak. Trabzon, Galatasaray, Beşiktaş'ın kendi aralarında maçları var. Bu anlamda, Bursa'da demoralize olmadan dönüyorlar. Fenerbahçe mutludur."
 
VOLKAN ŞEN ÇOK OLGUNLAŞTI
 
"Golde mesela Volkan Şen, bu vuruşları yapan bir oyuncu değildi. Volkan'a baktı, uzak köşeyi gösterip yakın direğe vurdu. Çok oldunlaşmış. Sağ taraftan bir top kesti, önce Fernandao vuramadı sonra Bakambu dışarı attı. Gerçekten Volkan'ın geliştiğini, güveninin arttığını gördük. İyi bir performans gösterdi."
 
FIRAT AYDINUS RESİTALİ
 
"Bugün bir resital izledim. Müthiş bir resital vardı. Hakem Fırat Aydınus. Şimdi, koşamamış ya... Belki kural olarak Avrupa'da maç yönetmeyebilir. Fakat, Türkiye'nin en büyük hakemlerinden bir tanesi. Ben çok büyük hakemler gördüm Türkiye'de fakat şu jenerasyonun bir numaralı hakemi. Hiç tartışmasız. Dünya çapında bir hakem. Pozisyonlara yakıni itirazları yumuşak dille hallediyor... Resital yaptı."
 
CANER REAKSİYON GÖSTERMEMELİYDİ
 
"Caner'i tanıdığın için çıkarabilirsin. Caner'in kart potansiyeli yüksek. Hatta Volkan'a arkadan girdiği bir pozisyon var, o pozisyondan sonra bir faul yaparsa belki kart görebilir diye düşünerek hoca oyundan almış olabilir. Mehmet Topal kartı varsa çekilebilir ama Caner o tip bir oyuncu değil diye de almış olabili. Bir 10 dakika daha idare edebilirdi. Devreye bekleyebilirdi. Son bir aydır, İsmail Kartal'la Caner'in oynatma performansında bir iniş çıkış var. Caner tabi ki reaksiyon göstermemeli."