18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

İşte grup maçlarında alınan toplu sonuçlar...

17 Eylül 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları
Kırmızı Şeytanlar 4'ledi!

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçlarında grubun favorisi Manchester United, Leverkusen'i rahat yenerken, Lucesu'nun takımı Shakhtar Donetsk de Real Sociedad'ı deplasmanda yenerek iyi bir başlangıç yaptı.

Manchester United : 4 - Bayer Leverkusen : 2
22' [1-0) Wayne Rooney
54' [1-1] Simon Rolfes
59' [2-1] Robin van Persie
70' [3-1] Wayne Rooney
80' [4-1] Luis Valencia
88' [4-2] Ömer Toprak

Stat: Old Trafford
Hakemler : Damir Skomina, Matej Zunic , Bojan Ul

Manchester United : De Gea, Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Fellaini, Kagawa, Rooney, Van Persie
Bayer Leverkusen : Leno, Spanic, Boenisch, Ömer Toprak, Donati, Reinartz, Rolfes, Emre Can, Sam, Heung-Min- Kiessling

Sezon başında Sir Alex Ferguson'un emeklilik kararının ardından takımın başına geçen David Moyes yönetimindeki Manchester United, Moyes'in ilk Avrupa sınavında Leverkusen'i 4-1'lik net bir skorla mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ne muhteşem bir başlangıç yaptı.



Maça hızlı başlayan Manchester United 22. dakikada sezon başında adı Chelsea ile anılan golcü oyuncusu Rooney ile 1-0 öne geçti. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda başka gol olmayınca ilk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıda oyundaki dengeyi sağlayan Leverkusen 54. dakikada Simon Rolfes'in golüyle eşitliği yakaladı:1-1.

Kırmızı Şeytanlar kalesinde golü yedikten sonra cevap vermekte gecikmedi. Geçen sezona damga vuran Uçan Hollandalı Robin Van Persie 59. dakikada sahneye çıktı ve takımını yeniden öne geçirdi:2-1.

2-1'den sonra oyunun kontrolünü iyice eline alan Manchester United 70. dakikada Rooney ile bir gol daha buldu: 3-1

Skor avantajı ile iyice rahatlayan ev sahibi ekip, 80. dakikada Luis Valencia'nın golüyle iyice rahatladı:4-1.

Alman ekibi Leverkusen maçın son dakikalarında milli oyuncumuz Ömer Toprak'la bir gol bularak farkı ikiye indirdi:4-2.


Real Sociedad : 0 - Shakhtar Donetsk : 2

65' [0-1] Alex Teixeira
87' [0-2] Alex Teixeira

Stat : Anoeta

Hakemler : Ovidiu Alin Hategan, Cristian Nica , Octavian Sovre

Real Sociedad : Bravo, Estrada, Mikel, Inigo, De la Bella, Markel, Ruben Pardo, Xabi Prieto, Vela, Seferovic, Griezmann

Shakhtar Donetsk : Pyatov, Srna, Rakitskiy, Kucher, Shevchuk, Hubschman, Fernando, Douglas Costa, Teixeira, Taison, L.Adriano

Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk deplasmanda Real Sociedad'ı Alex Teixeira'ın iki golüyle devirerek grupta avantajlı bir konuma geldi.

Bayern'den net galibiyet

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Bayern Münih, sahasında CSKA Moskova'yı ağırladı. Almanlar açısından rahat geçen karşılaşma 3-0 Bayern üstünlüğüyle sonuçlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Bayern Münih, sahasında CSKA Moskova'yı ağırladı. Almanlar açısından rahat geçen karşılaşma 3-0 Bayern üstünlüğüyle sonuçlandı.
Bavyera temsilcisinin gollerini 4. dakikada David Alaba, 41'de Mario Madzukic ve 68. dakikada Arjen Robben kaydetti. Bu skorla birlikte Alman ekibi, Viktoria Plzen karşısında 3 puan alan Manchester City ile 3 puanla üst sıraya yerleşti.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda bir sonraki maçlar 10 Ekim Perşembe günü oynanacak. Bayern Münih Manchester City deplasmanına gidecek. CSKA ise Viktoria Plzen'i ağırlayacak.

PSG'den Komşu'ya farklı tarife

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Olympiakos sahasında PSG'yi ağırladı. Mücadeleyi 4-1 PSG kazandı.

Konuk ekibin gollerini 19. dakikada Edinson Cavani, 68. ve 73. dakikalarda ise Thiago Motta kaydetti. Son gol ise 86'da Marquinhos'tan geldi. Yunan temsilcisi ise 25. dakikada Vladimir Weiss ile skor buldu.

PSG bu skorla 3 puanla liderliğe yükseldi. Grubun diğer maçında Benfica Anderlecht'i evinde 2-0 yendi. PSG bir sonraki maçını 2 Ekim günü Benfica ile evinde yapacak. Olympiakos ise Anderlecht deplasmanına gidecek.

Manchester City 10 dakikada yaktı yıktı

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Manchester City, Çek ekibi Viktoria Plzen ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı rahat bir skorla kazandı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile İngiliz ekibi Manchester City karşı karşıya geldi. Plzen Stadı'nda oynanan maçta kazanan taraf 3-0'lık skorla konuk ekip Manchester City oldu.
İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında Manchester City, 10 dakikada bulduğu üç golle Viktoria Plzen'e havlu attırdı. Manchester City'e galibiyeti getiren golleri 48. dakikada Edin Dzeko, 53. dakikada Yaya Toure ve 58. dakikad Sergio Aguero kaydetti.Bu sezonki Şampiyonlar Ligi serüvenine 3 puanla başlayn Manchester City, 2 Ekim tarihinde Alman devi Bayern Münih'i ağırlayacak. Viktoria Plzen ise aynı gün Rus ekibi CSKA Moskova ile deplasmanda karşılaşacak.

Juventus takıldı!

Galatasaray'ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Kopenhag'a konuk olan Serie A devi Juventus, geriye düştüğü maçtan beraberlikle ayrıldı..

FC Kopenhag 1 - 1 Juventus

14' 1 - 0 Nicolai Jørgensen
54' 1 - 1 Fabio Quagliarella

Galatasaray'ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda, Serie A devi Juventus, Danimarka ekibi FC Kopenhag'a ilk hafta mücadelesinde konuk oldu.

FC Kopenhag sahaya; Wiland, Jacobsen, Bengtsson, Mellberg, Sigurdsson, Claudemir, Delaney, Bolaños, Adi, Jørgensen, Braaten 11'i ile çıktı.

Juventus ise sahada; Buffon, Chiellini, Ogbonna, Peluso, Bonucci, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Vidal, Tévez, Quagliarella 11'i ile yer aldı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında ev sahibi ekip öne geçti, Nicolai Jørgensen attığı golle skoru 1-0'a getirdi. İlk yarı boyunca skor avantajını korumayı başaran Kopenhag, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya baskılı başlayan Juventus, 54. dakikada Fabio Quagliarella'nın attığı golle skoru eşitledi. 1-1'i yakaladıktan sonra rakip kaleye yüklenen İtalyan devi, Quagliarella ile 64. dakikada direği geçemedi.

Kalan bölümde çabalar sonucu değiştirmedi ve taraflar sahadan 1-1'lik beraberlik ve 1'er puanla ayrıldı.