16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

Şampiyonlar Ligi'de 5. hafta maçları bu akşam oynanan sekiz maçla tamalandı. Agüero yıldızlaştı Manchester City Bayern Münih'i devirdi, Messi yeni bir rekor kırdı, Lucescu evinde Bilbao'ya teslim olurken Drogba'nın sahneye cıktığı maçta Chelsea deplasmanda Schalke 04'ü devirdi... İşte gecenin toplu sonuçları ve oluşan son puan durumu...

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

İşte Şampiyonlar Ligi'de 5. hafta maçlarının ardından oluşan son puan durumu ve toplu sonuçlar...

Müthiş maç Kun Agüero'nun!

Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta mücadelesinde Manchester City evinde Bayern Münih'i Agüero'nun yıldızlaştığı maçta geriden gelerek 3-2 yenmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta mücadelesinde Manchester City evinde lider Bayern Münih’i ağırladı. İngiliz ekibi Manchester City bu maç öncesi grupta 2 puanla son durumda bulunurken, Bayern Münih ise 12 puanla lider durumdaydı.

İngiltere’de maçın ilk 20 dakikası kontrollü geçti. Maçın o dakikaya kadarki en kritik pozisyonunda savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Agüero ceza sahasında Benatia tarafından düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Pozisyon sonrası Benatia kırmızı kart görürken, Arjantinli yıldız Agüero topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Guardiola oyuna Brezilyalı stoper Dante’yi alırken genç oyuncu Rode kenara geldi.

Gol ve kırmızı kartın şokunu erken atlatan Bayern yeniden oyunda ağırlığını hissettirdi. Maçın 40. Dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xabi Alonso yerden çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

Bayern Münih golden sonra iyice oyunun kontrolünü eline aldı. 44. Dakikada sağ kanattan yapılan ortayı Lewandowski kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve takımını İngiltere’de 2-1 öne geçirdi. Bu gol ilk yarının skorunu da belirledi.

İkinci yarı düşük tempoda karşılıklı ataklarla geçerken Manchester City'e hayat veren gol yine Agüero'dan geldi. Maçın en iyi isimlerinden biri olan Xabi Alonso'nun hatası sonucu topla buluşan Agüero topu ağlara göndererek durumu 2-2'ye getirdi.

Beraberliğin getirdiği moralle baskısını artıran Manchester City galibiyet için yüklendi. Maçın kahramanı Agüero bir kez daha sahneye çıktı ve Neuer'yi yine mağlup etmeyi başardı. 89. dakikada skoru 3-2'ye getirdi.

Roma'ya son dakika sürprizi!

Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Roma, 1-0 öne geçtiği CSKA Moskova deplasmanında +93’te V. Berezutski’nin golüne engel olamadı ve 1 puana razı oldu.

Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda CSKA Moskova ile Roma, Rusya'da 1-1 berabere kaldı.

43’te Francesco Totti, frikikten Roma’yı 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Bu golle CSKA Moskova kalecisi Igor Akinfeev art arda 26 Şampiyonlar Ligi maçında da gol yemiş oldu. Rus kaleci en son 1 Kasım 2006’da CSKA’nın Arsenal ile 0-0 berabere kaldığı maçta kalesinde gol görmemişti.

+93’te Vasili Berezutski, Dirk Kuyt’un Bursaspor karşısında attığı golün benzeriyle eşitliği sağladı. 32 yaşındaki tecrübeli oyuncunun sol çaprazdan orta şut karışımı vuruşunda Roma kalecisi Morgan De Sanctis çaresiz kaldı.

Bu sonuçla iki ekip de 5’er puana yükseldi.

Zlatan böyle istedi! PSG hala lider!..

Ajax karşısında zor duruma düşen Paris Saint Germain, liderlik yolunda kritik 3 puanı Ibrahimovic'in golüyle aldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu 5. maçında Paris Saint Germain ile AFC Ajax karşı karşıya geldi. Parc des Princes'te oynanan maçı ev sahibi Paris Saint Germain 3-1 kazandı. Paris'e galibiyeti getiren golleri 34 ve 83. dakikalarda Edinson Cavani ve 79. dakikada Zlatan Ibrahimovic attı. Ajax'ın tek golü 67. dakikada Davy Klaasen attı. Maç 1-1'e geldikten sonra, Ibrahimovic attığı golle maçı kopardı ve takımına liderlik yolunda kritik 3 puanı kazandırdı. Bu sonucun ardından Paris Saint Germain puanını 13'e yükselterek, Barcelona'nın 1 puan önünde liderliğini sürdürdü. Ajax ise 2 puanda kaldı. PSG, gelecek hafta Barcelona'ya konuk olacak. Ajax ise APOEL ile UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmek için kendi sahasında karşılaşacak. Ajax'a Avrupa Ligi için 1 puan yetecek

Messi tarih yazdı, Barça rahat kazandı!

Barcelona, APOEL deplasmanında 5-0 kazanırken, üçi gol atan Arjantinli yıldız, 74 golle Şampiyonlar Ligi’nin en golcü oyuncusu oldu.
 
Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Barcelona, Kıbrıs Rum Kesimi’nde APOEL Nicosia’yı 5-0 mağlup etti. 
 
Karşılaşmada 3 gol atan Lionel Messi, 74 golle, Raul’un 71 gollük Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncu rekorunu kırdı. 
 
27’de Luis Suarez aldığı pasın ardından nefis dönüp sürdüğü topu kaleci Pardo’nun yanından filelere gönderdi. Bu, Uruguaylı forvetin Barcelona formasıyla attığı ilk gol oldu. Suarez, ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde 1.498 gün sonra ilk golünü kaydetti.
 
38’de Rafinha’nın yerden vuruşuna dokunan Lionel Messi farkı ikiye çıkartırken rekoru kırdı. Arjantinli, 91 maçta 72 golle, Raul’un Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu rekorunu kaptı.
 
Lionel Messi, 58’de Dani Alves’in ara pasında topu filelere göndererek, Devler Ligi’nde 73. golünü kaydetti. 
 
70’de ikinci sarı karttan oyun dışı kalan Rafinha, Barcelona’yı 10 kişi bıraktı. APOEL’de ise Joao Guiherme 84’te kırmızı kart gördü.
 
87’de Pedro’nun bomboş pasında Lionel Messi, hat-trick yaparken, Şampiyonlar Ligi’nde 74. golünü attı.

Barcelona, 4-0'lık galibiyetle puanını 12'ye çıkarttı ve gruptan çımayı garantiledi.

Bilbao'dan Lucescu'ya dev liderlik çelmesi!

Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Shakthar Donetsk ileAthletic Bilbao karşı karşıya geldi.

Ukrayna'da yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Lviv'de bulunan Lviv Arena'da oynanan mücadele 1-0 Athletic Bilbao üstünlüğüyle sonuçlandı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren gol 68. dakikada Mikel San Jose'den geldi.

Baştan sona karşılıklı atak ve pozisyonlarla geçen mücadeleden tek gollü galibiyetle ayrılan Bilbao, grupta puanını 4'e yükseltti ve Avrupa Ligi için umut tazeledi. Shakhtar Donetsk ise 8 puanda kalarak liderlik şansını kaybetti.

Şampiyonlar Ligi H Grubu son hafta maçında Shakhtar Porto ile deplasmanda karşılaşacak. Athletic Bilbao ise evinde BATE Borisov'u konuk edecek.

Porto'dan 3 gol, 3 puan!

Porto, BATE Borisov deplasmanında galibiyete 3 golle uzandı ve 5. haftayı lider tamamladı.

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda Porto, BATE Borisov deplasmanında 3-0 kazandı. 56’da Ander Herrera, sert bir şutla Porto’yu 1-0 üstünlüğe taşıdı.

65’te Yacine Brahimi’nin sağdan ortasında Herrera’nın pasını Jackson Martinez filelere göndererek farkı ikiye yükseltti.

71’de Quresma’nın yerine oyuna giren Tello, 89’da maçın asist yıldızı Herrera’nın pasında Chernik’i avladı.

Porto bu sonuçla puanını 13’e yükselterek H Grubu’nda 5. haftayı lider tamamladı.

BATE Borisov ise 22 golle, Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok gol yiyen takım olma rekorunu egale etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN TOPLU SONUÇLARI

 
E GRUBU:
 
MANCHESTER CITY 3- BAYER MUNİH 2
CSKA MOSKOVA 1- AS ROMA 1 
F GRUBU:
APOEL 0- BARCELONA 4
 
PSG 3- AJAX 1
 
G GRUBU:
SPORTING LISBON 3- MARIBOR 1 
SCHALKE 0- CHELSEA 5
 
H GRUBU:
SHAKTAR DONETSK 0- ATHLETIC BILBAO 1
BATE 0- PORTO 3
 
PUAN DURUMU