24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Santa Cruz gidiyor, Amrabat ise...

Galatasaray'dan Nordin Amrabat'ın bonservisini almak için kaynak arayışına giren Malaga, çareyi Roque Santa Cruz'u Meksika'ya yollamakta buldu.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Santa Cruz gidiyor, Amrabat ise...
Malaga'da harikalar yaratan Nordin Amrabat'ın bonservisini almak için kulübü her yolu deniyor. Galatasaray'dan kiralık olarak gittiği takımda harikalar yaratan oyuncu için yeterli parası olmayan mavi-beyazlılar son olarak fon kullanımı yoluna gitmiş, ancak FIFA'nın bu kapıyı kapatmasıyla hayal kırıklığına uğramıştı. 
 
İspanyol ekibi elindeki en iyi oyunculardan birini, Amrabat transferine kaynak yaratabilmek için satmaya karar verdi. Malaga'nın, Roque Santa Cruz için Meksika Kulübü Cruz Azul ile el sıkıştığı ortaya çıktı. Paraguaylı yıldız forvetin yeni takımına imza atmak üzere İspanya'dan ayrıldığı öğrenildi. 
2016'ya kadar kontratı olan 33 yaşındaki forveti, Meksika ekibine veren mavi-beyazlıların bu transfer sayesinde 4 milyon euroluk bir tasarruf yapacakları ve buradan gelecek kaynakla Amrabat'ın bonservis parasının ödenmesinin düşünüldüğü ifade edildi. 
 
Zamanlama manidar!
Malaga'nın dün Elche ile oynadığı karşılaşmadaki oyuncu değişikliğini de İspanyollar ilginç bir tesadüf olarak nitelendirdiler. Karşılaşmanın 51. dakikasında Santa Cruz oyundan çıkarken, Nordin Amrabat yerine oyuna dahil olmuştu. Yıldız golcünün takımdan gidişinin, Faslı futbolcunun Malaga'ya kalıcı olarak gelişini sağlayacağına dikkat çekildi.