25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sinan Güler'den Ergin Ataman'a övgü dolu sözler

İspanya'da düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nın hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan milli basketbolcu Sinan Güler, ay-yıldızlı ekibin hedefinin her zaman zirvede yer almak olduğunu söyledi.

1 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sinan Güler'den Ergin Ataman'a övgü dolu sözler

AA muhabirine açıklamalarda bulunan deneyimli oyun kurucu, başantrenör Ergin Ataman önderliğinde yeni bir yapılanma süreci içine giren milli takım olarak Türk sporseverleri gururlandırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

Ergin Ataman'ın gelişinin ardından milli takım olarak büyük bir değişimin içine girdik. Aday kadro içinde daha önce milli takım forması giymiş birçok oyuncu var. Önemli olan ay-yıldızlı formanın daha yukarı çıkarılması. İsimler, oyuncular ve antrenörler yeri geldiğinde değişebilir ama hedefimiz her zaman zirvede yer almak. Umarım hazırlık dönemini sonuna kadar sağlıklı bir şekilde geçirip, arkasından da iyi bir şekilde turnuvaya başlarız. İnşallah Türk sporseverleri gururlandıracak bir süreç yaşarız."

Ergin Ataman'ın milli takımın başına getirilmesinin takım üzerinde olumlu etki yapacağına inandığını aktaran Sinan Güler, "Kendisi Türk basketbolunun en başarılı antrenörlerinden birisi. Onun gibi her zaman büyük düşünen ve iddialı bir antrenörün gelişi, takım üzerinde pozitif bir etki oluşturacaktır. Aday kadrodaki oyuncuların çoğunun daha önce Ataman ile çalışmış olması büyük bir avantaj" diye konuştu.

 

 "Bazen isim yetmiyor. Sahaya çıkıp oynamak lazım"

Şimdiden Dünya Kupası'ndaki rakipler hakkında bir şey söylemenin doğru olmayacağını dile getiren Sinan Güler, "Bütün takımlar hazırlıklarına yeni başladı. Nasıl bir süreç olacağını hep beraber göreceğiz. Umarım turnuva zamanı geldiğinde maçları kazanacak istikrarı yakalar ve iyi bir basketbol oynarız" ifadelerini kullandı.

Sinan Güler, son Dünya Şampiyonası'nın ikincisi olduklarını hatırlatarak, "Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olup, doğrudan gitmek isterdik ama wildcard ile gidiyoruz. Bence Türkiye'nin isim olarak göstereceği şeyler vardır ama bazen isim yetmiyor. Sahaya çıkıp oynamak gerekiyor. Bunu tüm takım olarak göstermek zorundayız" şeklinde görüşlerini belirtti.

 

"Türk basketbolunun geleceği emin ellerde"

Türk Milli Takımı'nın ümitler ve gençler kategorilerinde elde ettiği başarılara değinen Sinan, "Gerçekten gurur duyulması gereken bir şey. Altyapılarda 1994 ve 1997 jenerasyonu Türk basketbolunun geleceğinin emin ellerde olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Genç basketbolcuların elde ettikleri başarılarla Türk basketbolunun önemli bir bireyi olduklarını kanıtladığını anlatan milli basketbolcu, "Umarım hepsi gerek milli takımda gerekse kulüplerinde bu başarılarını devam ettirebilecek ve üzerine bir şeyler koyabilecek ortamı bulabilirler. Bu da federasyonun ve kulüplerin elinde olan bir durum. Onların başarısı ve işe dahil olması Türk basketbolunun geleceğini oluşturuyor" diye konuştu.