26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sırplar olay çıkardı: 1 ölü

Turkish Airlines Euroleague'de oynanan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesi çıkan olaylar sonunda bir Sırp taraftar hayatını kaybetti. Maç öncesi Galatasaraylılar ile kapışan Kızılyıldızlı holiganlar, kendi aralarında da kavga etti. Bu sırada kalbinden bıçaklanan bir taraftar, hastanede hayatını kaybetti.

21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sırplar olay çıkardı: 1 ölü

ABDİ İpekçi Arena’ya gelen 400 kadar Sırp taraftar, Cim-Bom’un kritik maçı öncesi ortalığı birbirine kattı. Sırp takımı mücadele öncesi Galatasaray’dan 50 bilet talep etti. Sarı-kırmızılı kulüp, 70 kişilik bilet ayırdı.

Ancak Kızılyıldız 200 bilet daha istedi. Bu talebe güvenlik önlemi alınmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. Buna rağmen maç için Belgrad’dan yaklaşık 400 kişi İstanbul’a geldi. Bu grup Galatasaraylılar’a kemer ve sopalarla saldırarak, meşale ve taş attı. Sarı-Kırmızılılar da buna karşılık verdi. Polis, biber gazı ve cop kullanarak olayları yatıştırırken; Sırp taraftarlar kendi aralarında da kavga etti. Bu sırada kalbinin alt kısmından yaralanan bir Sırp taraftar hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Sırbistan Başkonsolosluğu olayı doğrularken, Kızılyıldız Kulübü de bir başsağlığı mesajı yayınladı.